Nieuwsbrief april

Beste bewoner, familie

De winter is zijn deken aan het opruimen om plaats te maken voor de mooie lentestralen. Licht wordt opnieuw onze gezellige en zo broodnodige partner. Een nieuw seizoen dat zich voor jullie als (gevaccineerde) bewoner van WZC Ter Meeren gelukkig toch anders aanmeldt dan vorig jaar. Toen gingen we in een onzekere periode van onwetendheid en angst, naarstig op zoek naar de balans tussen veiligheid, gezondheid en kwaliteit van leven. Even terugkijkend over onze schouders, mogen we met z’n allen best fier en trots zijn dat we dit zonder echte kleerscheuren hebben doorstaan. Het was en is nog steeds een verhaal dat we samen hebben geschreven. Dikke proficiat aan iedereen.

Op het terrein zijn de grote afbraakwerken bijna achter de rug. Je hebt al heel wat spectaculaire taferelen mogen meemaken waarbij geluid en trillingen het event sterk ondersteunden ?. Ik wil hierbij dan zeker de collega’s van de technische dienst en logistiek die deze woelige periode sterk vanuit het woonzorgcentrum ondersteun(d)en, mijn welgemeende dank en respect mee geven. Het is niet eenvoudig om alles zo net en proper te krijgen terwijl de volgende stofwolk er al weer aankomt, en je werk weer van vooraf aan mag (her)beginnen.

De collega’s die je dan omringen in de woning, zetten zoals van oudsher steeds hun beste beentje voor om samen, waar mogelijk, met jou de  lenteopmaak in orde te maken. Jij en je medebewoners kunnen dan genieten van de gekende huiselijke sfeer waarbij met regelmaat de geur van lekkere pannenkoeken, wafels of lekkere appelcake me telkens weet te lonken, dankzij mijn sterk reukorgaan en zin in lekkers ?. Ik heb de warme gezellige kleine ontmoetingen van destijds gemist. Nu we met z’n allen gevaccineerd zijn, neem ik zeker opnieuw de tijd en de ruimte om je te komen begroeten en ontmoeten. Weliswaar nog steeds met de nodige beschermende maatregelen in acht te nemen. Goede handhygiëne, afstand houden en het neusmondmasker op een correcte manier dragen.

Tot binnenkort!

Eddy Devolder
campusdirecteur

nieuwsbrief – april2021 (PDF)