Nieuwsbrief TM februari 2020

Nieuwsbrief februari

Beste bewoner

Februari telt dit jaar een dagje meer. Eindelijk kunnen de jarigen van 29 februari hun verjaardag nog eens echt op de dag zelf vieren. Ik heb me steeds afgevraagd of deze jarigen hun verjaardag nu buiten het schrikkeljaar, op 28 februari of 1 maart zouden vieren. Als je echt een doorwinterde levensgenieter bent dan vier je deze het best op zowel 28 februari als 1 maart J. Lekker lang genieten van felicitaties en de nodige kussen en cadeautjes die erbij horen.

We moeten natuurlijk nog wel voorzichtig zijn met al dat kussen. Januari de maand die zoals ieder jaar opnieuw de aftrap gaf van een nieuw jaar met de daarbij horende kussen en handdrukken heeft een spoor achtergelaten. Een spoor waarbij velen onder jullie last hadden van luchtwegeninfecties die jullie toch wel enkele dagen serieus parten heeft gespeeld. Gelukkig hebben we dit goed weten in te perken, dankzij de goede zorg van al de medewerkers. Zij weten als geen ander hoe belangrijk het is om een goede handhygiëne te hanteren. Het zijn ook deze zorgzame personen die hier iedere dag het beste van zichzelf geven om iedere vraag en nood van jou als bewoner zo goed mogelijk te beantwoorden en in te vullen. Ze gaan samen met jullie op pad en kijken naar situaties en mogelijkheden. We trachten hier steeds samen te handelen in de geest van “denken in mogelijkheden”. Dit is niet eenvoudig, maar we merken dat wanneer we dit ons echt eigen hebben gemaakt, we samen meer bereiken en bovenal ons hier ook beter door voelen. Het is dat wat we met jou willen delen. Het is niet altijd evident, maar wanneer we trachten te kijken naar wat er (nog) goed gaat en hoe je dat kan versterken, dan ben je op de juiste weg. Op deze manier krijgen we met z’n allen meer ruimte en komen we samen gemakkelijker tot (alternatieve) oplossingen. Zonder het dan verder te benoemen of er van bewust te zijn, hanteren we hier samen een werkingsprincipe dat we hoog in het vaandel dragen: integratie en participatie om het met moeilijke termen te benoemen.

Februari heeft ook nog 2 data die serieuse gangmakers zijn die we zeker ook in Ter Meeren niet links gaan laten liggen. Zo hebben we 14 februari, de dag der geliefden, Sint Valentijn en vieren we op het eind van de maand carnaval. Ondertussen weet jij net als je medebewoners dat we hier echt goed kunnen vieren en lekker kunnen genieten van verschillende lekkernijen die de namiddagen opfleuren. Ik ben dan diegene die steeds op de heerlijke geur van dit alles afkomt. Tot binnenkort.

Veel leesgenot,

Eddy Devolder, dagelijks verantwoordelijke

[nieuwsbrief TM februari2020] – PDF