Nieuwsbrief juli

Beste bewoner

Laat ons hopen dat we nu voldoende regen hebben gekregen voor de komende, hopelijk zomerse maanden. Juli is vooral bekend als de hooimaand of oogstmaand, maar zal dit jaar eerder nog aanplantmaand zijn voor heel wat gewassen die met het natte weer en verzadigde akkers nog geen wortel hebben kunnen schieten.

De vakantie voor de kinderen vangt aan en heel wat kalenders staan bol van activiteiten. Juli is dan ook bij uitstek een maand van openluchtconcerten, jeugdkampen en de drukke wegen naar de kust en het Zuiden. Bouwverlof geeft dan weer extra ruimte op onze autosnelwegen.

Maar we zijn ook erg sportief deze maand in 2024. De finale van het EK voetbal komt eraan op 14 juli. De voetballiefhebbers hopen natuurlijk dat we hier onze duivels aan het werk mogen zien. Wie heeft hier al een pronostiek opgemaakt? Misschien kijken we liever naar het Wimbledonfinalespel mannentennis dat ook op 14 juli plaats vindt? Of zijn we eerder wielersportfans en kijken we dagelijks naar de Ronde van Frankrijk? Op 26 juli vindt dan weer de openingsceremonie plaats van de Olympische spelen in Parijs. Voldoende sportaanbod op teevee moesten de weergoden het opnieuw laten afweten zoals de vorige maanden.

Maar natuurlijk hopen we op mooi weer, droog en niet te warm. Genieten van gezellig bij elkaar zitten te keuvelen op de terrasjes. Parasols geven ons naast onze mooie hoed voldoende schaduw terwijl we genieten van een fris drankje. Een mooie wandeling in de mooi aangelegde tuin, met bewegingsroute of even gaan petanquen. De barbecue en ijskar worden terug vertrouwde tijdelijke gezichten rond deze tijd van het jaar. Gewoonweg een maand om naar uit te kijken en te genieten.

Tot binnenkort!
Eddy Devolder

Volledige nieuwsbrief: [nieuwsbrief TM juli 2024] – PDF