Nieuwsbrief mei

Beste bewoner, familie

De tuinen beginnen er op hun best uit te zien. De voorjaarsbloeiers van bloemen en struiken doen hun best om ons te bekoren. Bomen kleuren opnieuw de horizon en de vogels geven ons humeur een serieuze boost. Is het nu dankzij of ten gevolge van de pandemie en de nodige te volgen maatregelen dat we hier nu net meer aandacht voor hebben? Een grotere waardering uiten aan het adres van de natuur en zijn pracht? Het zou best kunnen, maar op dit moment is het genieten en misschien ook iets om dankbaar voor te zijn.

Het bouwspektakel wat ook wel grote verwondering en bewondering oproept hier in Ter Meeren, is ook een dagelijks tafereel met zichtbare wijzigingen, groot en klein. Het is geweldig hoe de raampartijen nu niet enkel daglicht binnenhalen maar net onze grote kijk naar buiten opeisen door alles wat zich daar op de bouwwerf afspeelt.

April kondigde zich in de pers niet als een geweldige maand aan op vlak van de weersverwachtingen en de stijgende cijfers van besmettingen en hospitalisaties ten gevolge van Covid-19. Gelukkig hebben we de laatste dagen een lichte kentering mogen optekenen en geraken ook buiten de muren van WZC Ter Meeren steeds meer oudere en kwetsbare personen een eerste keer gevaccineerd.
Dit was dan ook het signaal bij het Agentschap Zorg en Gezondheid om ons vanaf zaterdag 8 mei 2021 groen licht te geven om, eindelijk, na meer dan een jaar de cafetaria/brasserie te mogen heropenen.

Je hebt ondertussen samen met je medebewoners onze nieuwe tijdelijke cafetaria/brasserie al mogen ontdekken door de heropgestarte ateliers, muzieknamiddagen en eucharistieviering.
Vanaf zaterdag 8 mei verwelkomen we je hier dan graag tijdens de gekende momenten van woensdag-, zaterdag, en zondagnamiddag telkens van 14:00 – 17:00 uur, om gezellig met je bezoek iets te nuttigen. Het sociaal bij elkaar lekker leuteren en keuvelen zit er nog niet onmiddellijk in.
We moeten ons nog wel steeds aan de gekende (en ook in een vorig schrijven meegegeven) maatregelen houden. Stap voor stap komen we terug in ons oude ? normale!

Tot binnenkort!
Eddy Devolder

[nieuwsbrief TM mei2021] – PDF