Nieuwsbrief mei

Beste bewoner

Handen veelvuldig wassen, je gezicht in de buurt van neus en mond zo weinig mogelijk aanraken! Niezen en hoesten doen we plichtsbewust in onze elleboogplooi! Wuiven en vriendelijk dag roepen wordt onze standaard. Handjes schudden is passé! Maar vooral 1,5 meter afstand houden van elkaar, blijft de moeilijkste opgave. We zijn van nature uit zo’n sociale plakkers, die graag eens een schouderklopje, duwtje, lekkere knuffel, een warme omhelsing, kusje(s) geven. Dat mag nu echt niet meer.
Wij zijn wel blij en fier dat jullie allemaal de Covid-19 test met glans hebben doorstaan. Prachtige resultaten die ons een hart onder de riem staken. Doch tegelijkertijd zijn we er ons erg van bewust dat we absoluut verder moeten blijven inzetten op onze handhygiëne en het dragen van mondmaskers om jullie deze veiligheid zo optimaal mogelijk te kunnen blijven garanderen.
De opgestartte buitenbezoeken via de tenten en terrassen geven jullie na 6 weken lockdown toch al een perspectief om jullie familie, hetzij nog wel maar maximum 2 per bezoek en per week, in levende lijve te kunnen ontmoeten met een ruime afstand van 4 meter. Bijzondere  momenten in bizare ongekende tijden. Hoe lang we nog op deze manier mekaar gaan ontmoeten en begroeten, weet niemand. Maar plots alle remmen weer losgooien, zou onverstandig zijn. Stapsgewijs zullen we, hopelijk binnen afzienbare tijd, de maatregelen kunnen versoepelen. Dit alles alleen in een veilige omgeving voor jullie en de medewerkers die jullie dagelijks omringen.
In de maatschappij rondom ons is er ondertussen veel veranderd. Vele activiteiten zijn fel teruggeschroefd en of stopgezet. Restaurants en cafés blijven nog een poosje dicht, winkels zullen mogelijk half mei weer openen, indien we hier in België het virus onder controle krijgen. Iedere dag worden we nu met Coronacijfers bestookt in plaats van beurscijfers, die het trouwens ook niet goed doen. Niettemin blijven wij ons met een grote onderlinge solidariteit inzetten om iedere dag de moeite waard te maken.
Dankzij de mooie steunbetuigingen, geschenken en lekkernijen die ons hierbij sterk ondersteunen , vinden de medewerkers iedere dag de nodige energie om dit verhaal met jullie mooi in te kleuren. We blijven onderling goed zorg dragen voor mekaar en brengen graag dagelijks een portie zon mee in huis!

Eddy Devolder  

Campusdirecteur

[nieuwsbrief TM mei2020] – PDF