Kom op stage in Ter Meeren

Ben je nieuwsgierig naar de leefwereld van ouderen? Wil je weten wat het betekent in een woonzorgcentrum te werken? Twijfel je nog welke kant je op wil met je studiekeuze? Overweeg je een carrièrewissel naar een nieuwe uitdaging in de zorgsector?

Dat zijn allemaal goede redenen om in een van onze woningen stage te komen lopen.  Ter Meeren beschikt over een ruim dienstverleningsaanbod naar ouderen, in residentiële zorg en thuisondersteunende diensten.  Samenwerken met onze collega’s biedt jou uitdagende ontwikkelingskansen en wij staan garant voor een goede begeleiding.

In woonzorgcentrum Ter Meeren organiseren we stageplaatsen en leertrajecten voor zorg- of verpleegkundigen in spe, woningassistenten, technici, logistiek medewerkers, maatschappelijk werkers en paramedici. Als student krijg je altijd een stagementor toegewezen en de teamleden delen graag hun vakkennis en ze wisselen voortdurend ervaringen met je uit, en dat vanuit de verschillende disciplines.

We laten je graag kennis maken met belevingsgericht werken, vraaggestuurde totaalzorg en het kleinschalig genormaliseerd wonen. We werken daartoe regelmatig samen met deze opleidingsinstellingen en scholen:

sam-delvaux-student-geneeskunde-2018Volgend jaar start ik mijn opleiding als huisarts en in dat kader liep ik 2 weken stage in het woonzorgcentrum Ter Meeren. Er is de laatste tijd veel te doen rond lage kwaliteit van zorg in woonzorgcentra. Ik ben blij dat ik na deze stage kan zeggen dat dat absoluut niet het geval is in WZC Ter Meeren. Ik heb samengewerkt met zeer betrokken en uiterst bekwame medewerkers, die zich willen inzitten en engageren om kwalitatieve zorg te leveren en dat dan ook naar de buitenwereld toe willen tonen. Betrokkenheid, integratie, participatie, respect voor privacy en autonomie zijn geen loze woorden die ze in hun vaandel dragen maar dagelijks zichtbaar hanteren voor het welzijn van al de bewoners. Het gemeenschappelijk, doch gevarieerd aanbod van activiteiten zet een gans netwerk uit van mooie en boeiende ontmoetingen en ervaringen. De daginvulling binnen de kleinschalige woningen wordt keer op keer mooi en divers door de aanwezige zorgverlener ingekleurd. Ik ben dankbaar voor de tijd die men ook in mij wilde steken om de verschillende aspecten  van hun beroep te tonen ter bevordering van de latere samenwerking met artsen. Een dikke pluim voor het werk dat door hen geleverd wordt!

Sam Delvaux, 3e Master geneeskunde – mei 2018

Ontmoet meer studenten bij Woonzorgnet-Dijleland >>