AED-toestel

Wat is de locatie van de dichtstbijzijnde AED?

Wanneer iemand een hartstilstand krijgt, moet je meteen de hulpdiensten verwittigen via het Europese noodnummer 112. Maar zelfs wanneer er een ziekenhuis in de buurt is, kan het even duren voor ze ter plaatse zijn. Daarom is het belangrijk om te reanimeren, liefst met een Automatische Externe Defibrillator (AED). Maar waar vind je het dichtstbijzijnde AED-toestel?

Huldenberg had al in elke deelgemeente een AED-toestel ter beschikking, en wel op de volgende plaatsen: aan het gemeentehuis, Gemeenteplein in Huldenberg; op de voetbalsite, E. Gilisstraat in Huldenberg; bij zaal Ten Wijngaerd, Donkerstraat 1 in Neerijse; bij zaal Vandervorst, St.-Jansbergsteenweg 39e in Loonbeek; bij zaal De Linde, Pastorijstraat 3 in Ottenburg; en bij zaal Ter Dijle, Leuvensebaan 313 in Sint-Agatha-Rode.

Vanaf vandaag hangt er ook een AED-toestel bij de hoofdingang van Ter Meeren, vooraan rechts in het sas. Dit laat niet alleen bewoners van het woonzorgcentrum, of liever zorgverstrekkers, toe om ook van dit toestel gebruik te maken; het staat ook ter beschikking van alle inwoners van Neerijse in de buurt.

De aanwezigheid van toestel wordt opgenomen in de officiële lijst met AED-locaties die bijgehouden wordt door de Vlaamse Overheid. Alles functioneert volautomatisch en doorloopt stap-voor-stap de te volgen procedure met de eventuele gebruiker.  Er wordt zowel visueel als mondeling (in het Nederlands) ondersteuning geboden door het computergestuurde AED-toestel.

Vergewis er u bij uw volgende bezoek even van waar het toestel zich bevindt. Wie weet kan het ooit uw leven redden!