Nieuwsbrief juni

Beste bewoner, familie

De maand mei 2024 is een verlengstuk geworden van de voorbije 6 maanden van regen en een kopie van mei 2021. Het is echt een maand van nat, natter en complete nattigheid alom geworden met af en toe de broodnodige momenten van de fijne zonnestralen. Het snakkend verlangen naar betere temperaturen en droge dagen om mekaar buiten te kunnen ontmoeten, werd niet onmiddellijk ingelost. Dus nu maar duimen voor de volgende weken en maanden. We hopen jullie dan te kunnen verbazen met onze mooi aangelegde tuin, wandelroute met bomen, planten en zitbanken. Zitbanken die we verder gaan aankopen dankzij reeds binnengekomen giften en nog hopelijk verder binnenkomende giften 😊. We hopen dat de mooie wereld van bestuiving en opvallende geuren jullie hier mogen te beurt vallen tijdens jullie wandelingen rondom het gebouw.

Op vrijdag 21 juni openen we dan plechtig met de gemeente en kinderen van de basisschool ‘De Bolster’ de beweegroute om en rond de mooie vijver. De beweegroute is een wandelroute met eenvoudige bewegingsoefeningen en is bovendien ook rolstoeltoegankelijk. We weten dat bewegen gezond is en met de week van de valpreventie die we hier intern hebben gehouden met heel wat binnen parcours oefeningen is deze beeweegroute hiervan een mooi en permanent verlengstuk.

Opmerkzaam zoals jullie zijn, hebben jullie al kunnen zien dat het onderhoud van de tuin ecologisch en net op een andere manier gebeurt dan dat jullie gewend zijn, met respect voor het leven in de tuin. De graskanten worden gemaaid maar dieper gelegen grassen krijgen de kans om hoog te komen staan, net als gras dat tussen de straatklinkers zal groeien. Dit gras is daar bewust ingezaaid om onkruidwoekering geen kans te geven!

Wij zijn enorm fier op onze mooie nieuwe tuin en hopen jullie daar met regelmaat te mogen begroeten!

 

Tot binnenkort!

Eddy Devolder

Volledige nieuwsbrief: [nieuwsbrief TM juni 2024] – PDF