Brief aan de familie op 14 april

Beste familie

Het Paasweekend is dit jaar ook gepasseerd, maar hoe? We gaan Pasen 2020 ons nog lang herinneren als een zonnig weekend waarbij we allen sterk werden opgeroepen om thuis te blijven, sociale contacten te vermijden en kinderen alleen in eigen tuin eieren te laten rapen.

Daar bovenop was er dan Stille zaterdag die ons allen in de ban had van de testen die bij jullie partner, ouder, grootouder, broer, zus of neef in WZC Ter Meeren werden afgenomen.
We zijn wel zeer fier jullie te mogen meedelen dat dankzij het hanteren van goede handhygiëne en de warme professionele zorg en dagelijkse inzet  van al de medewerkers en jullie als familie die de strikte maatregelen mooi opvolgen, al onze bewoners negatief testen. Uitgezonderd een nieuwe bewoonster, die vanuit het ziekenhuis vorige week werd gehuisvest, testte positief. De bewoonster werd, zoals het protocol voorschrijft vanaf de eerste dag in quarantaine geplaatst voor de volgende14 dagen. Ze is volledig klachtenvrij en stelt het goed. We gaan hier met ons sterk team de beste omkadering bieden, zodat zij na 14 dagen klachtenvrij en verlost van dit echt ongewenst virus, meedeel kan nemen aan het woninggebeuren. Het is voor iedereen een echte opsteker van formaat zo’n mooie resultaten te horen te krijgen.  Ik ben een gelukkig en fier iemand op dit moment, een zalig gevoel dat ik graag met jullie wil delen.

Iedereen op hetzelfde moment hierover berichten is moeilijk, maar lukt tegenwoordig al wel aardig via mail. Ons mailingnieuws gaat echter  telkens naar de eerste, doorgegeven, contactpersoon. Om dit overzichtelijk te houden , willen we dit graag zo aanhouden en hopen we dat jullie de berichtgeving in jullie families doorgeven. Extra mailadressen gaan toevoegen aan onze adressenboek in relatie tot iedere bewoner, is nu niet echt haalbaar. We rekenen  hierbij op jullie begrip en jullie rol als informatiedeler met jullie achterban.

Ik wil tevens van de gelegenheid gebruik maken om op alle af te leveren pakjes, tekeningen, chocolade, .. de naam van je dierbaar familielid  en kamernummer te noteren. Op die manier komt alles mooi terecht bij diegene waarvoor het bedoeld is. Soms staat er heel lief op vermeld ‘oma’ of ‘opa’, maar is het voor ons onduidelijk welke lieve oma er nu net bedoeld wordt tussen al deze 112 lieve opa’s  en oma’s :-).

Hier ga ik nu afsluiten en me echt verwennen met een lekker glas en zoetigheid.
Tot de volgende mailing

Vriendelijke en zonnige groeten
Eddy Devolder Campusdirecteur