Brief familie 17 juli

Vrijdag, 17 juli 2020

Beste bewoner, familie, medewerker

Wat we horen in de media en zien, laat onze armharen overeind komen. De maatregelen die door allen gekend zijn en bijzonder goed worden nageleefd in WZC Ter Meeren en ook in de dichte nabijheid door familie en medewerkers worden opgevolgd zijn nog steeds onze grootste troef in het buiten te kunnen houden van het virus. De dagelijks stijgende cijfers voorspellen niet veel goeds. Dus des te meer moeten we met z’n allen zeer alert blijven en ons verder houden aan de zeer goede en praktische tips, terug te vinden in bijlage meegegeven brochure van Zorgnet-Icuro.

De terrasbezoeken, wandelbezoeken, cafetariabezoeken zijn naast de telefoontjes gezellige ondersteunende en mentale opstekers voor zowel familie als bewoner. De medewerkers blijven in deze toch wel voor hen bijzonder vermoeiende periode dit graag mee logistiek ondersteunen. Blijf dit steeds reserveren via de centrale medewerkers en niet via de woningen. Indien vragen hierover kan je informatie krijgen via het onthaal (016/47 13 51) die je dan graag verder helpen en doorverwijzen.

Het is opvallend hoe bewoners mekaar nu ontmoeten en leren kennen binnen hun eigen bubbel van de gekoppelde woningen. Gezelligheid troef in de livings, met mooie achtergrondmuziek die met regelmaat overstemd wordt door geschaterlach van elkeen om beurt. Anekdotes, grappen, moppen en spannende jeugdverhalen worden nu veel meer uitgewisseld dan voor Coronatijd. Corona hoeft niet alleen kommer en kwel te zijn. In een veilige haven die we als een thuis kunnen aanbieden, blijft de grimmige actualiteit hier op de achtergrond. Alleen wanneer we gepland mekaar buiten de bubbel gaan ontmoeten, worden we door iedereen en overal herinnerd aan de te nemen voorzorgsmaatregelen, van zeer goede handhygiëne, afstand houden en het dragen van een neusmondmasker.

Ik wens iedereen een mooie (thuis)vakantie toe waarbij we met z’n allen heel wat leuke momenten en
plekjes mogen ontdekken.

 

Vriendelijke en zonnige groeten

Eddy Devolder
Campusdirecteur