Brief van de burgemeester

Aan de bewoners, medewerkers, vrijwilligers en directies van onze woonzorgcentra  Keyhof en Ter Meeren

 

Beste bewoners,

Beste medewerkers,

Beste vrijwilligers,

Beste directie,

 

2020 een doemjaar noemen, is een open deur intrappen.  Mijn generatie en die daarop bleven gespaard van oorlogen en pandemieën en hadden niet gedacht dat deze coronapandemie ons leven overhoop zou gooien. Velen treft dit virus in familie- of kennissenkring en jullie zitten er midden in.

Enerzijds bereikt de arbeidsdruk op jullie, medewerkers, vrijwilligers en directie, ongeziene hoogtes en dit recht evenredig met de stijgende zorgvraag. Daarnaast is er jullie bekommernis om het virus niet te verspreiden noch naar thuis, noch naar de werkvloer. Het legt een ongeziene druk op jullie professionalisme en op jullie familiale en sociale leven. Ik wil jullie bedanken voor jullie niet aflatende inzet en om de zorg voor onze oudere inwoners.

Voor jullie als bewoners is het naast de angst om besmet te worden de afwezigheid van dierbaren die fel knaagde. Het gemis aan het vertederende klapke en de knuffel, het doorbreken van de dagelijkse routine. Het is medisch niet eenvoudig te analyseren, maar ik voel mee met wat jullie ervaren.

We bleven niet gespaard van besmettingen, maar met heel veel extra inspanningen en  wederzijds respect hebben jullie samen veel bereikt: voorzichtigheid en veiligheid kregen voorrang, maar het menselijke aspect werd niet uit het oog verloren. Alles werd in het werk gesteld om de bezoeken veilig te laten plaats vinden.

Daarnaast volgt het gemeentebestuur samen met de nooddienst van de provincie de verspreiding van het virus nauw op en neemt maatregelen waar nodig om het voor jullie allen zo veilig mogelijk te houden.

Met Kerstmis en Nieuwjaar in het vooruitzicht wens ik jullie een boodschap van hoop mee te geven. In 2021 wordt er gevaccineerd en komen jullie eerst aan bod. Het is een hoopgevend lichtpuntje in deze beproevende periode.

Ik wens jullie allemaal een jaar waarin jullie stijgende verwachtingen geen dromen meer zullen zijn, een jaar vol knuffels van je dierbaren en al het geluk dat ik jullie wensen kan.

Hou het veilig, maar geniet van elk moment!

Zalig Kerstmis en gelukkig Nieuwjaar!

 

Danny Vangoidtsenhoven,

burgemeester