Corona update – 11/04/2022

Beste bewoner en familie,

Sinds vorige week worden we geconfronteerd met bewoners die milde symptomen tonen van een Covid-infectie hebben en ook positief testten op de afgenomen PCR-test. Gelukkig is niemand ernstig ziek!

Hierbij alvast een oplijsting:

  • Woning 1: 1 bewoner
  • Woning 2: 1 bewoner
  • Woning 3: 1 bewoner
  • Woning 7: 5 bewoners
  • Woning 8: 9 bewoners

Met spijt melden we dat we  ook vandaag 4 bewoners in woningen 4, 5, 6 en 8 met milde symptomen (hoesten, niezen, hoofdpijn) hebben getest op Covid met een PCR-test.

We vragen aan de desbetreffende bewoners van op hun kamer te blijven tot we de resultaten kennen. Indien ze buiten een wandeling willen maken, kan dit mits het dragen van een chirurgisch neusmondmasker wanneer ze zich binnen het WZC richting uitgang bewegen.

Bewoners die uiteindelijk positief testen worden op de hoogte gebracht, alsook hun familie.

De bewoners die dan mogelijk positief testen, zullen 7 dagen in isolatie op hun kamer moeten blijven. De andere bewoners van dezelfde woning vragen we gedurende dezelfde periode van 7 dagen hun contacten met anderen te beperken of een chirurgisch neusmondmasker te dragen bij contacten met anderen.

Maatregelen

Bezoek:

Besmette bewoners: Het bezoek gebeurt op de kamer met naleving van de geldende beschermende maatregelen (maximum 2 bezoekers op hetzelfde moment, dragen van een chirurgisch neusmondmasker, handhygiëne, ventilatie van de kamer, voldoende afstand houden).

Niet-besmette bewoners: hier gelden dezelfde gekende beschermende maatregelen en we moedigen bezoek buiten zeker nog aan.

Medewerkers: Ook hier blijven we testen bij symptomen. Een positief geteste medewerker gaat 7 dagen in isolatie, komt terug wanneer hij symptoomvrij is en draagt bij de terugkomst op de werkvloer gedurende 7 dagen een FFP2 mond- neusmasker. Momenteel hebben we 7 medewerkers thuis in isolatie.

Overkoepelende activiteiten en cafetaria: deze worden voor de volgende 10 dagen opgeschort wegens het erg geringe aantal bewoners die hier nog actief deel aan kunnen nemen, naast de afwezigheid van verschillende positief geteste medewerkers.

We trachten met al de riemen die we hebben sterk te blijven roeien om iedere bewoner die zorg en geborgenheid te geven waar we zo sterk op inzetten. Ieder ondersteunende hulp is welkom.

Mocht u nog vragen of bezorgdheden hebben, aarzel dan zeker niet om deze te stellen.

Dankjewel voor jullie begrip.

Vriendelijke groeten,

Eddy Devolder

Campusdirecteur