Corona update – 15/04/2022

Beste bewoner, familie, medewerker,

Sinds vorige week worden we geconfronteerd met bewoners die milde symptomen tonen van een Covid-infectie. Gelukkig is niemand ernstig ziek!

Even een kort overzicht van de verschillende woningen:

  • Woning 1: 1 bewoner positief
  • Woning 2: 1 bewoner positief
  • Woning 3: 3 bewoners hebben positief getest. Alle volgende bewoners met symptomen worden niet meer getest en gaan we uit van een corona-besmetting. Deze woning gaat voor 14 dagen in quarantaine.
  • Woning 4: geen besmettingen
  • Woning 5: geen besmettingen
  • Woning 6: 1 bewoner positief
  • Woning 7: 5 bewoners hebben positief getest. Alle volgende bewoners met symptomen worden niet meer getest en gaan we uit van een corona-besmetting. Deze woning gaat voor 14 dagen in quarantaine.
  • Woning 8 gaat uit quarantaine maar wegens gedeelde eet- en leefruimte blijven zij een bubbel vormen met woning 7 en zullen zich de komende 14 dagen niet mengen met de andere woningen of gemeenschappelijke leefruimten.

Bezoek blijft toegelaten en wenselijk, volgens onderstaande maatregelen. Profiteer van het mooie lenteweer en ga er op uit.

Maatregelen

Bezoek:

Besmette bewoners: Het bezoek gebeurt op de kamer met naleving van de geldende beschermende maatregelen (maximum 2 bezoekers op hetzelfde moment, dragen van een chirurgisch neusmondmasker, handhygiëne, ventilatie van de kamer, voldoende afstand houden).

Niet-besmette bewoners: hier gelden dezelfde gekende beschermende maatregelen en we moedigen bezoek buiten zeker nog aan.

Medewerkers: Ook hier blijven we testen bij symptomen. Een positief geteste medewerker gaat 7 dagen in isolatie, komt terug wanneer hij symptoomvrij is en draagt bij de terugkomst op de werkvloer gedurende 7 dagen een FFP2 mond- neusmasker.

Overkoepelende activiteiten en cafetaria: deze worden opgeschort wegens het erg geringe aantal bewoners die hier nog actief deel aan kunnen nemen, naast de afwezigheid van verschillende positief geteste medewerkers. Dit tot en met 22/4. Volgende week volgt er een nieuwe communicatie. Bewoners kunnen wel op het domein wandelen, bij het verlaten van de woning dragen ze een chirurgisch mond-neusmasker.

Mocht u nog vragen of bezorgdheden hebben, aarzel dan zeker niet om deze te stellen.

Dankjewel voor jullie begrip.