Corona-update WZC Ter Meeren _13/01/2022

Beste bewoner, familie, medewerker, vrijwilliger

Door de snelle stijging van besmettingen in de maatschappij, zijn er ook nieuwe maatregelen voor bezoek in de woonzorgcentra vanuit het agentschap zorg en gezondheid. Deze regels gelden onmiddellijk. We zijn ons ervan bewust dat we een extra inspanning van u vragen, we hopen dat dit voor een korte periode is waarin we het virus snel de baas kunnen/zullen zijn.

Zorg mede voor het welzijn van de bewoners en medewerkers.

 • ALTIJD handen wassen, in de sanitaire ruimte, bij het binnen komen van WZC Ter Meeren. Handhygiëne is één van de belangrijkste maatregelen om het virus aan te pakken.
 • Een chirurgisch mondneusmasker aanhouden vanaf het betreden van het woonzorgcentrum, gedurende de hele tijd van uw bezoek (vanaf 6 jaar). Een stoffen mondmasker voldoet niet. We adviseren om, indien mogelijk, een FFP2-masker (zonder ventiel) te dragen tijdens uw bezoek, dit beschermt zowel de bewoner als uzelf. Bewaar uw mondmasker na gebruik ook steeds correct en gebruik het niet langer dan 4u.
 • Door de mondmaskerplicht is het niet mogelijk om samen met de bewoner iets te eten of drinken op de kamer. Eten of drinken meebrengen voor de bewoner kan uiteraard wel.
 • Enkel bezoek op de kamers: max met 2 personen (inclusief kinderen), mondneusmasker aanhouden, zo veel mogelijk afstand bewaren, goed verluchten. Bezoek in de gemeenschappelijke leefruimte is niet mogelijk.
 • Wij vragen u bezoek met kinderen die geen mondneusmasker dragen uit te stellen of buiten te laten doorgaan.
 • Heeft u om het even welk ziektesymptoom of bent u in contact geweest met iemand met ziektesymptomen, stel uw bezoek dan even uit.
 • Bezoekers die positief getest werden, kunnen vanaf de staalname of de start van de symptomen minimum 10 dagen niet op bezoek komen.
 • Alle bezoekers (ongeacht hun vaccinatiestatus) kunnen na een hoog-risicocontact tot en met 10 dagen na het hoog-risicocontact niet op bezoek komen. Ook aan bezoekers met een laag-risicocontact vragen we om de contacten tot een minimum te beperken.
 • Er wordt sterk aangeraden om nauwe contacten te beperken en elkaar zoveel mogelijk buiten te ontmoeten. Dit kan bvb op het terras aan de cafetaria, waar warmtestralers ophangen.
 • Bewoners kunnen WZC Ter Meeren verlaten. Zij dienen zich net zoals iedereen aan de nationale richtlijnen te houden. De overheid raadt aan om voorafgaand aan een (familie)bezoek een zelftest af te nemen van alle aanwezigen, goed te verluchten tijdens de familiebijeenkomst en indien mogelijk een mondmasker te dragen.
 • De cafetaria blijft voorlopig gesloten wegens de beperkte oppervlakte en onvoldoende ventilatiemogelijkheden zonder comfortverlies van warmte.
 • Ook de overkoepelende activiteiten gaan voorlopig nog niet door. Bij de heropstart zullen deze eerst plaatsnemen per woning en met voldoende afstand.

 

Indien er vragen zijn, kan u ons contacteren via bezoek@termeeren.be of tijdens de kantooruren op 016/47 13 51

Het Outbreakteam