Corona-nieuws en bezoekregeling 26/10

Beste bewoner, familie en medewerker,

 

Vandaag kunnen we gelukkig melden dat de 2 bewoners in woning 7 en 8, die positief testten op Covid-19 het goed stellen zonder teveel last te hebben van symptomen. Niettemin blijven we alles zeer nauwlettend opvolgen, zoals we het steeds gewend zijn.

Ik wil jullie allen hartelijk danken voor de vele waarderende en respectvolle lofbetuigingen voor de medewerkers die iedere dag het beste van zich geven.

De verstrengde maatregelen voor woningen 7 en 8 in de vorige mailing werden hier tijdens onze sterk verhoogde werkdruk en reorganisatie dit weekend binnen de woningen 7 en 8, omwille van de testing en gekende resultaten snel en transparant gecommuniceerd naar iedereen.

We begrijpen dat we net als in de maatschappij rondom ons heel wat offers van iedereen vragen om de kwaliteitsvolle zorg op een veilige en correcte manier te kunnen blijven garanderen.

Niettemin is bezoek essentieel en wensen we dit dan ook op een veilige en warmmenselijke manier te organiseren.

Voor de woningen 7/8, gaan we via Keyplanner de bezoekregeling tot en met 8 november 2020 aanpassen zodat er slechts 1 en dezelfde geregistreerde bezoeker  per week op de kamer op bezoek kan komen, mits het volgen van de uitgeschreven beschermingsmaatregelen zoals, strikte handhygiëne, correct dragen van een chirurgisch mondmasker en anderhalve meter afstand houden naast het dragen van een beschermende overschort. Op deze manier krijgen alle bewoners en een familielid de kans om mekaar op de kamer te kunnen ontmoeten.

Voor de woningen 1/2, 3/4 en 5/6 blijft de huidige regeling behouden, zie eerdere communicatie. We blijven uiterst waakzaam en vragen vanuit de bewoners, medewerkers en vele familieleden, die ons enorm positief ondersteunen, om sommige bezoeken zo mogelijk toch even wat te beperken, de cijfers stijgen nog steeds en onnodige risico’s kunnen we best vermijden.

We hopen samen met jullie om zo spoedig mogelijk terug naar het vroegere normale te mogen én kunnen weer keren waar de warme, hartelijke sociale contacten weer de norm worden.

 

Beste bewoner, familie en medewerker blijf alert in jullie contacten en hou je aan de gevraagde maatregelen van de regering. Zo kunnen we terug het aantal besmettingen verminderen.

Vriendelijke groeten,

 

Eddy Devolder

Campusdirecteur