Escaperoom over dementie: De trein van Edgard

“Goeiedag, mijn naam is Edgard. Ik heb een rijk leven gehad, maar meer en meer vergeet ik dingen. En daarom wil ik jullie meenemen op de trein van mijn leven. Ik neem jullie mee naar de belangrijke momenten. Kunnen jullie mij helpen de ontbrekende stukken weer op hun plaats te zetten?”

Op een originele manier inzicht verwerven in de wereld van dementie

De trein van Edgard houdt in februari halt in WZC Ter Meeren.
Mantelzorgers, medewerkers, familie en andere geïnteresseerden hebben de kans om deel te nemen aan deze interactieve escaperoom rond dementie. De escaperoom wordt aangeboden door WZC Ter Meeren en is een initatief van #Antcollectief vzw in samenwerking met Expertisecentrum Dementie Paradox.

Tijdens deze escaperoom hebben de deelnemers 30 minuten de tijd om een aantal ontbrekende stukken uit het levensverhaal van Edgard op de juiste plek te zetten. Elk weergevonden item brengt de spelers naar een volgende plaats in Edgard zijn levensverhaal. De spelers lossen puzzels op die op het eerste zicht meer te maken hebben met een treinreis dan met dementie. Maar elke puzzel vindt zijn oorsprong in de problematiek van dementie.

Een escape game is een spel dat je helemaal onderdompelt in de ervaring. Deze ervaringen vormen een vertrekpunt voor nabespreking en dialoog. Na afloop krijgen de spelers een overzicht van de puzzels te zien, met hun link naar dementie. Op deze manier start het gesprek rond hoe ze dagelijks omgaan met en kijken naar personen met dementie in hun netwerk.
De nabespreking is een belangrijk onderdeel in dit verhaal, deze wordt begeleid door medewerkers van het WZC.

Praktisch

Waar? WZC Ter Meeren: Wolfshaegen 186, 3040 Neerijse

Wanneer? Je kan op zaterdag 24 februari en zondag 25 februari deelnemen aan het spel om 13 uur, 14.30 uur of 16u uur.

We vragen om in te schrijven via volgende link: Inschrijven voor de Escaperoom “de trein van Edgard”

Je kan individueel inschrijven (er wordt dan een groep samengesteld), of in groep. Per spel kunnen maximum 8 personen deelnemen.