“De verpleging en zorgkundigen kennen de bewoners erg goed en kunnen daardoor veel rekening houden met hun voorkeuren en gewoontes. “

In kader van mijn basisopleiding huisartsgeneeskunde spendeerde ik een week in woonzorgcentrum Ter Meeren.
In de loop van de week werd duidelijk dat het personeel zich met grote bevlogenheid inzet voor de bewoners. De verpleging en zorgkundigen kennen de bewoners erg goed en kunnen daardoor veel rekening houden met hun voorkeuren en gewoontes.
De kinesitherapeuten werkten een hindernissenparcours uit en hingen posters op in kader van de valpreventieweek. Ik maakte ook kennis met de ergotherapeute, die steeds op zoek is naar oa manieren om contact te maken met bewoners met dementie. Het personeel vormt verschillende werkgroepen en volgt geregeld vormingen om de zorg steeds te verbeteren.
Als toekomstig huisarts vond ik het in het bijzonder interessant om de rol van de coördinerend en raadgevend arts (CRA) te leren kennen. Uit mijn ervaringen deze week neem ik zeker een aantal aandachtspunten mee voor mijn latere interactie met woonzorgcentra en de zorg voor hun bewoners!

Anneleen Descamps – 3de master huisartsengeneeskunde