Erfgoeddag 2017

Op zondag 23 april 2017 mochten we heel wat nieuwe en nieuwsgierige bezoekers ontvangen voor de retrospectieve en het leerrijke debat over Zorg in de toekomst.

De tentoonstelling ‘Zorg in Ter Meeren vroeger en nu’ zette bekende en minder bekende orthopedische instrumenten in de kijker. De bijhorende diavoorstelling met de geschiedenis van de zorg in Neerijse, gebouwen, gebruiken, gewoontes en hulpmiddelen die door de jaren bij de zorg aan bod kwamen en nog steeds aan bod komen, werd door de bezoekers gesmaakt.

De zondagswandeling, gegidst door Jean-Pierre De Becker, in de sporen van de zorggeschiedenis van Neerijse vertrok al vroeg op de morgen met groepje geïnteresseerde sportievelingen en  keerde tegen de middag terug naar de cafetaria van Ter Meeren voor een broodjeslunch, opgeluisterd door Fiocco, het gelegenheidsensemble met studenten van de muziekacademie.
Topper van deze Erfgoeddag in Ter Meeren: het panelgesprek rond het thema “We leven langer, wie zal er voor ons zorgen?” met oa. mevr. Lon Holtzer, Vlaams zorgambassadeur bij het kabinet van minister Jo Vandeurzen; mevr. Rita Nijs, vrijwilliger in Ter Meeren en lid van de raad van bestuur van Woonzorgnet-Dijleland; en Dr. Segaert, huisarts en lid van de palliatieve werkgroep. Het werd een verrijkend en open gesprek.