GP De Kroon: Ter Meeren als ‘spil’ van de buurt

WZC Ter Meeren leeft en de buurt is hier meer dan welkom. Minister Jo Vandeurzen deed onlangs een oproep naar de woonzorgcentra om de spil van hun buurt of dorp te zijn. Uiteraard vinden we dat in Ter Meeren een goed idee, want dit principe hanteren we al gedurende langere tijd.

Woonzorgcentrum Ter Meeren is niet alleen al 30 jaar lang een huis waar warme zorg geboden wordt, maar ook een huis waar bewoners hun levensverhaal verder zetten. Hun leven dat zich afspeelde in het dorp of de omgeving, wordt niet plots stopgezet bij een verhuis naar een WZC. Ter Meeren is een huis dat leeft, waar dagelijks activiteiten worden georganiseerd op grote en kleine schaal. Iedereen is welkom om deel te nemen. Hiervoor werken we vaak samen met anderen van buiten Ter Meeren, want integratie en participatie zijn absolute kernwaarden voor het huis. Inspraak van de bewoners is daarbij cruciaal. Een mooi voorbeeld van deze spilfunctie is het event van afgelopen zondag waarbij verschillende verenigingen en organisatoren betrokken waren en dat in en rond Ter Meeren een divers publiek op de been bracht.

Afgelopen zondag 15 april verzamelden zich een massa volk op het domein van Woonzorgcentrum Ter Meeren, Neerijse  voor de aankomst van de koers ‘Grote Prijs De Kroon’. Met de doortocht van deze koers tot 7 keer toe, een groot scherm waar de klim op de Klein Waver straat live kon gevolgd worden, de aankomst aan Ter Meeren, drank en eetstanden, kinderanimatie en nog veel meer werd dit sportevenement een fantastisch buurtfeest. Dankzij een succesvolle samenwerking tussen verschillende verenigingen en organisatoren van het dorp Neerijse genoten wielerfanaten, bewoners en bezoekers van WZC Ter Meeren, buren en heel wat kijklustigen van de koerssfeer. WZC Ter Meeren, Halfoogst VZW, Brouwerij De Kroon, De Roemeens orthodoxe gemeenschap in Huldenberg en vele sympathisanten staken samen hun schouders onder dit geslaagde event. Woonzorgcentrum Ter Meeren nam hiermee zijn rol als ‘spil in de buurt’ voortreffelijk op.

Zin om ook samen met de bewoners en het team van Ter Meeren iets op poten te zetten? Aarzel dan niet om een voorstel te doen. We kijken er al vast naar uit!

Contactpersoon: Hilde Depuydt, stafmedewerker WZC Ter Meeren, hilde.depuydt@termeeren.be