Els-Van-Stappen

“In het WZC Ter Meeren was het mooi om te zien hoeveel respect en moeite er uitgedragen werd naar de bewoners”

Als student geneeskunde heb ik een week stage kunnen lopen in het WZC Ter Meeren in het kader van voorbereiding op de huisartsenopleiding.
Een week is een korte periode, maar ik heb gedurende deze beperkte tijd toch de kans gekregen om optimaal kennis te maken met de werking van het woonzorgcentrum en de vele zaken die zij de bewoners bieden.

Het was mooi om te zien hoe de verscheidene diensten samenwerken om optimaal de bewoners te ondersteunen en het hoogste niveau van comfort en autonomie te bekomen in de sfeer van kleinschalig genormaliseerd wonen.
Ik had de mogelijkheid kennis te maken met de werking van de zorgkundigen, zowel in het woonzorgcentrum als het dagcentrum, de aanwezige kinesisten, de ergotherapeuten, de Coördinerend en Raadgevend Arts, de administratieve medewerkers en eveneens de huisartsen die ter plaatse consultaties verrichtten.
Ik was onder de indruk van de enorme motivatie, kennis en kunde van alle medewerkers en de manier waarmee zij met elkaar samenwerken en elkaar ondersteunen. In het WZC Ter Meeren was het mooi om te zien hoeveel respect en moeite er uitgedragen werd naar de bewoners en ik ben dan ook zeer dankbaar voor deze stage-ervaring.

– Els Van Stappen, 3de master huisartsengeneeskunde