Nieuwe bezoekregeling en preventiemaatregelen – 11/06/2021

Beste bewoners, families en medewerkers,

Gezien de huidige situatie en de versoepelingen in de maatschappij, kunnen we vanaf morgen 11 juni de bezoekregeling verder versoepelen. Eindelijk! We blijven inzetten om elkeen op een veilige manier zoveel mogelijk contact met hun dierbaren te laten hebben.

Het grote verschil met voorheen is dat er geen vaste bezoekuren meer zijn en u uw bezoek niet meer vooraf moet aanvragen via de bezoekplanner of via mail.

 

Enkele belangrijke aandachtspunten op een rijtje:

Toekomen in Ter Meeren

  • Buiten op het domein, hoeft het mondmasker enkel aan op drukke momenten.
  • Bij het binnenkomen van Ter Meeren geldt voor iedereen, mondmaskerplicht.
  • U komt binnen via de hoofdingang, achteraan het gebouw. Enige uitzondering is bezoek voor de bewoners van woning 1-2. Enkel zij kunnen de inkom aan woning 1-2 nemen.

De deur aan de cafetaria is geen inkom. Deze deur staat vaak open omwille van verluchting. Daardoor wordt deze geregeld als inkom genomen. Graag aandacht om dit niet te doen aub.

  • Bij het binnenkomen van Ter Meeren registreert u uw aanwezigheid ter plekke in de daarvoor voorziene map.
  • Na het invullen hiervan altijd handen wassen alvorens u verder gaat.
  • U kan rechtstreeks naar de woning verder gaan. Als u een badge heeft, hoeft u niet meer aan de woning aan te bellen. U kan dus onmiddellijk naar uw familielid/bewoner. Heeft u geen badge, dan belt u aan.

 

Eens op de woning

  • Op de kamer maximum 2 bezoekers tegelijkertijd, (inclusief kinderen) vanuit dezelfde bubbel.
  • Verluchten tijdens het bezoek is en blijft belangrijk.
  • Bent u een knuffelcontact, dan mag het mondmasker uit, eens u op de kamer bent. Anderen houden hun mondmasker aan en respecteren steeds de afstand van 1,5m. Elke bewoner mag 4 knuffelcontacten U hoeft deze niet meer vooraf door te geven. We rekenen erop dat dit binnen de families, onderling afgesproken wordt.
  • Meeleven in de gemeenschappelijke ruimtes, zoals de livings, wordt ook terug mogelijk voor bezoekers die al 14 dagen volledig gevaccineerd zijn. Er is een maximum van 4 bezoekers per living. Daar geldt voor elke bezoeker, ook de knuffelcontacten, echter altijd mondmaskerplicht. In deze ruimtes zal een CO2 melder staan. Medewerkers die zien dat de CO2 waarde te hoog wordt, kunnen u vragen om uw bezoek dan even elders te laten plaats vinden. We zetten op deze manier nog wat meer in op sociale contacten en het wonen en leven samen weer optimaal op te nemen.

 

Ter Meeren verlaten

Bewoners kunnen Ter Meeren vrij verlaten. Zij dienen zich net zoals iedereen aan de nationale richtlijnen te houden (max. met 10 personen buiten, mondmasker dragen, indien geen knuffelcontact moet er afstand gehouden worden,…). U hoeft dit ook niet meer vooraf aan te vragen. Indien er afspraken hierrond moeten gemaakt worden, dan kan u dit rechtstreeks met de medewerkers van de woningen regelen.

 

Algemeen

Het bezoek kan enkel plaatsvinden als de bezoeker en de bewoner gedurende 14 dagen voor het bezoekmoment geen symptomen vertoonden van COVID-19, geen hoog-risico contact hebben gehad en in de afgelopen 14 dagen niet positief getest werden. Bijkomend is dit ook niet toegestaan voor bezoekers die uit een rode of hoog-risico zone zijn teruggekeerd (gedurende 10 dagen).

 

Bezoek aan de cafetaria

Tijdens je bezoek kan je op woensdag-, zaterdag, en zondagnamiddag telkens tussen 14:00 en 17:00 uur samen naar de cafetaria gaan.

Indien er vragen zijn, kan u ons contacteren via bezoek@termeeren.be of tijdens de kantooruren op 016 47 13 51. Ervaringen, bedenkingen, suggesties horen we graag van jullie, laat ze ons gerust weten.

Het Outbreakteam