nieuwsbrief TM april 2018

Nieuwsbrief april 2018

Beste bewoner,

Wat hebben we genoten van ons 30-jarig jubileumfeest. Er werd lekker getafeld, gezellig gekeuveld, gezongen en gedanst. Een echt festijn voor al de aanwezigen. Een naar oudsher georganiseerde tombola bracht op zijn beurt heel wat dynamiek naar boven. De bewoners die in Ter Meeren bleven werden individueel verwend met een lekkere hand- en voetmassage, een mooie lentewandeling in de tuin en een persoonlijk aandachtsmoment door een jonge zorg verlener. We hebben met z’n allen, zelden zo goed geslapen, als tijdens de nacht die hierop volgde.

Wetend dat het eerste kwartaal nu voorbij is en er nog 3 kwartalen komen om het jaar compleet te hebben, stemt jullie waarschijnlijk nieuwsgierig naar wat we nog allemaal voor dit feestelijk jaar in petto hebben. In deze nieuwsbrief vinden jullie alvast de uitnodiging voor de komende grote activiteit.

Beleidsmatig zijn we met de burgemeester, gemeentebestuur, OCMW-voorzitter en secretaris rond de tafel gaan zitten om enkele vragen en denkpistes met hen te bespreken. Zo zouden we graag dit najaar infonamiddagen organiseren omtrent de gemeenteraadsverkiezingen en een kiesbureau willen installeren in het woonzorgcentrum. Deze vraag werd alvast positief onthaald. Het Parlement van Ter Meeren, een variabele afvaardiging van bewoners, die maandelijks samenkomen, kunnen zich al bezinnen om gerichte vragen te stellen aan de lokale politici dit najaar. Jullie wonen hier in Ter Meeren, een huis en thuis in de gemeente Huldenberg. Dus jullie stem is belangrijk om gehoord te worden en om ze dan ook nuttig en efficiënt in te zetten tijdens de verkiezingen.

Hilde en Katrien gaan in samenspraak met de collega’s van het lokaal dienstencentrum activiteiten afstemmen en organiseren waarbij ook buurtbewoners kunnen aansluiten. Zo vergroot onze sociale integratie en participatie, die bij het komen wonen in Ter Meeren niet plots moet stilvallen maar net op een spontane, soepele ma nier kan worden verder gezet. We hebben toch allemaal nood aan mensen rondom ons, waarvoor we iets willen en kunnen betekenen. De bagage en levenswijsheid die jij en je medebewoner meebrengen hier mag niet verloren gaan. Ik, zowel als iedereen rond jou kan hier nog veel van leren.

Eddy Devolder, dagelijks verantwoordelijke

[nieuwsbrief – april 2018] – PDF