Nieuwsbrief april 2019

Beste bewoners,

Wanneer we eerstdaags onze terrassen opnieuw lenteklaar maken met de terrasmeubelen, weten we dat de winter achter ons ligt. Grote bloemen, kleine bloemen, klimmers, hangers en kruipers, in volle grond rond de terrassen of in potten en bakken her en der gaan de buurt hier heel wat kleur geven.

Het zomeruur zorgt op zijn beurt er dan weer voor dat we kunnen genieten van lange lichtrijke dagen die ons allemaal goed gezind stemmen.

Hopelijk kunnen onze buren aan de overkant van onze kustlijn ook gaan genieten van deze mooie lenteperiode. Momenteel is de  Brexitsoap een steeds terugkerend refrein zoals FC De Kampioenen ook constant op ons teeveescherm te zien zijn.  Iedereen is benieuwd en ook wel voorbereid op totale chaos die de nieuwe vooropgestelde datum van 12 april met zich zal meebrengen.

Dichter bij huis zullen jullie wel een déjà vu hebben van mei ‘68 met onze jeugd die iedere donderdag van zich laat horen onder de term ‘klimaatspijbelaars’.  Een belangrijk debat komt op gang en zal bij de komende parlementsverkiezingen van 26 mei 2019 een hoog genoteerd programmapunt zijn bij de verschillende partijen.

We hadden graag in WZC Ter Meeren een kiesbureau geïnstalleerd, maar hebben hier spijtig genoeg geen positief antwoord op gekregen. Toch vinden we het belangrijk dat ook jullie stem kan worden uitgebracht. Tijdens het volgend Ter Meerens Parlement wordt dit samen met jullie opgenomen.

Hebben jullie al gemerkt dat heel wat zorgverleners die jullie hier omringen, bruisen van energie? Wel dankzij verschillende initiatieven onder de noemer ‘Energiek de zomer in’ worden er heel wat ondersteunende activiteiten opgezet om onze energie een sterke impuls te geven. Zo gaan we om de 14 dagen een grote groepswandeling maken, hebben heel wat zorgverleners een stappenteller op zak en beogen om dagelijks hun 10.000 stappen te zetten, hebben chocola en snoep plaats geruimd voor fruit, fietsen ze op de hometrainer onder jullie aanmoedigingen verschillende kilometers bij elkaar, …

Wij zijn klaar voor de lente en nodigen jullie graag uit om met ons mee op pad te gaan, ieder op zijn eigen ritme en met veel goesting.

Veel leesgenot,

Eddy Devolder, dagelijks verantwoordelijke

[nieuwsbrief TM april 2019] – PDF