Nieuwsbrief augustus

Beste bewoner, familie

Corona en het ongezien barre regenweer van de laatste weken houdt ons nog iedere dag bezig. De solidariteit is immens groot en het doet deugd dit ook te mogen ervaren. Zelfs in onze minimaatschappij binnen Ter Meeren zien en horen we heel wat solidariteit en engagement. Maar dit kenden we ook al voordien. We zijn hier steeds fier geweest en nog steeds apetrots op onze warme samenleving en de leuke en gezellige contacten. Contacten die weer mooi worden ingekleurd via de verschillende terrassen en ontmoetingsruimten. Bestel alvast maar beter weer met niet overdreven warmte en droge dagen, wij doen dan wel de rest ?

Sportief Ter Meeren is met regelmaat gekluisterd aan tv om de mooie prestaties te zien van onze Belgische atleten tijdens de Olympische Spelen in Tokio. Eens deze achter de rug, maken we ons op om de wielrenners te verwelkomen tijdens het wereldkampioenschap in september. De gemeente Huldenberg bouwt hierrond enkele festiviteiten.

Wie van jullie heeft er ook al van die lelijke en jeukende bulten mogen ervaren de laatste weken? De muggen zijn op oorlogspad en weten ons als eerste te vinden. Muggen zijn vooral actief net voordat de zon opkomt en wanneer het begint te schemeren. Je kunt jezelf tijdens deze uren het beste beschermen door het dragen van een shirt met lange mouw, een lange broek en sokken en je met DEET in te smeren.
Waarom word jij nu net wel geprikt en de bewoner naast jou niet? Wel, muggen vinden de lichaamswarmte die we afgeven en bepaalde lijfgeuren gewoon lekkerder dan anderen. Dat heeft niets te maken met ‘zoet bloed’, zoals men wel eens zegt, wel met een cocktail van verschillende chemicaliën die muggen aantrekken of net afstoten. Velen geloven en erkennen dan dat Deet, Citronellageur de muggen op afstand houdt. Ook vitamine B helpt bij velen, omdat we dan mogelijk een andere, voor ons niet merkbare, geur afgeven. Muggen hebben ook een hekel aan wind. Omdat ze zo licht zijn hebben ze last van luchtstromen en daardoor kunnen ze niet goed meer vliegen. Een ventilator aanzetten is dan ook een oplossing.
Wat doen we nu aan die vervelende muggenbult(en)? Jullie weten het als geen ander beter dat die middeltjes van vroeger erg efficiënt kunnen werken. Ik denk dat verschillende onder jullie vaak een ui hebben doorgesneden en die over de muggenbult hebben gewreven. Want het is net de stof die voor de jeuk zorgt die door de zwavel in de ui wordt geneutraliseerd. Anderen onder jullie zullen een katoenen doek nat gemaakt hebben met azijn en deze enkele minuten leggen op de plek waar je was gebeten. Tegenwoordig smeren we liever zalfjes die dan even de jeuk wegnemen. Toch nog een gouden tip: Krab niet aan de muggenbult. Als  je dit doet stroomt er meer bloed naar de plek en gaat het nog meer jeuken.

Veel jeukvrij leesgenot

Eddy Devolder

[nieuwsbrief TM augustus 2021] – PDF