Nieuwsbrief december 2018

Beste bewoners,

We zeggen de laatste jaren toch wel terecht dat de seizoenen van nu niet meer zijn zoals deze van toen. Wat een zachte maand november ligt er nu achter ons. Zacht, gemoedelijk betrokken en met een heerlijke familiewarmte. Dit hebben we deze maand in Ter Meeren mogen ervaren tijdens de overheerlijke en druk bezochte brunch. De meezingers gebracht door genietbare artiesten tijdens het free podium waren de kers op de taart, als afsluiter van de week van de derde leeftijd.

Nu maken we ons op voor de komst van de Sint en zijn gevolg om dan de huizen mooi onder te dompelen in een gezellige Kerstsfeer.  Dit zal de korte dagen van december gezellig inkleuren. Iedereen kijkt wel uit naar een mooie koude doch geen natte winter. Als het dan toch even met een verlanglijstje mag, graag een witte Kerst met de vuile dooi ’s nachts zodat we overdag hier geen last van hebben. Spekgladde wegen trachten we ook te bannen zodat het verkeer in Vlaanderen niet plots stil komt te vallen.

De aankoop dit jaar van de tovertafel was een schot in de roos voor de gehuisveste ouderen die weggezonken zijn in hun dementie. De glimlach die op hun gezicht verschijnt, naast de verschillende ongeziene interacties die er plots naar voor komen tussen ouder en kind en/of partner, doen iedereen rondom deze oudere persoon met dementie met verstomming slaan. Een meer dan geslaagd project waar de opgehaalde centen en sponsoring voor ons 30-jarig bestaan dankbaar naar toe zijn gegaan.

We willen dan ook via deze weg de gulle schenkers nogmaals hartelijk danken.

Ons volgend af te vinken project is nu meer dan ooit de belevenistafel die voor alle gehuisveste ouderen een enorme acitviteitsboost en sociale interactie zal teweegbrengen. Tijdens onze Kerstmarkt op zondag 2 december trachten we via mooi aangeboden artikelen hier nog een duitje in het zakje te doen.

Ik schuim alvast naar jaarlijkse traditie de mooie kraampjes af en doe me graag te goed aan de lekker aangeboden zoetigheden. Ik hoop jullie er allen te mogen begroeten.

 

Veel leesgenot.

Eddy Devolder, dagelijks verantwoordelijke

[nieuwsbrief december 2018 ] – PDF