Nieuwsbrief TM februari 2019

Nieuwsbrief februari 2019

Beste bewoners,

We hebben ondertussen al wat vrieskou en lichte sneeuwval mogen ervaren deze winter. Wandelaars hebben zich goed warm aangekleed al kunnen uitleven, om dan nadien lekker te kunnen genieten van een warm drankje met iets lekkers erbij. Eind januari trakteerde ons dan op, hetzij wel noodzakelijke, water uit de hemelpoorten.
Toch moeten we deze maand er nog op bedacht zijn dat de winter nog hard kan toeslaan. Wanneer we naar de historiek van de maand februari kijken, merken we dat er in het verleden al veel kouderecords in februari werden gebroken. De eerste week van februari is vaak de koudste periode van het jaar. Dus we gaan Sabine Hagedoren, Frank Deboosere, Jill Peeters en nog enkele andere bekende weermannen en –vrouwen goed volgen om ons de komende weken toch nog goed te wapenen tegen wat er gaat voorspeld worden.

Omdat Pasen dit jaar wat later in het voorjaar valt, verhuist carnaval ook naar begin maart in plaats van februari. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat we deze maand ook al niet wat zot en onnozel mogen doen. Zolang dat dit de lachspieren ten goede komt, zijn we goed bezig.  Want in Ter Meeren wordt graag gelachen. Het begint hier al met een vriendelijke lach tijdens de begroeting van mekaar. Een praatje, een mop, een anekdote, een mooie herinnering zijn de deugddoeners van iedere dag.

Genieten wordt nog meer in de schijnwerper geplaatst in de passage waar we nu lekker onze muziek kunnen gaan kiezen in de nostalgische muziekhoek! Kom gerust er een plaatje naar keuze draaien! Gewoon opleggen en spelen! Geen geld nodig voor een jukebox maar singles en langspeelplaten van de jaren ’50-’60-’70 uit te kiezen en op te leggen. Kriebelt het dan om de benen te laten swingen, stel dan gerust het voorbeeld en ga je gang.

Wanneer ik dan langskom en gecharmeerd ben door jullie fijne muziekkeuze, wil ik graag met jullie een danspasje plaatsen. Laat de Fred Astaire en Ginger Rogers maar in jullie bovenkomen.

 

Veel leesgenot,

Eddy Devolder,

dagelijks verantwoordelijke

nieuwsbrief TM februari 2019 [PDF]