Nieuwsbrief februari

Beste bewoner

We dachten enkele maanden geleden dat we met de deltavariant van Covid-19 niet verder het Grieks alfabet zouden voorgeschoteld krijgen. Hier hadden we ons dan wel wat misrekend! Omikron was de volgende letter die werd gebruikt om de veel besmettelijkere, maar gelukkig minder ernstig ziekmakende variant te benoemen. De cijfers die de geteste weerspiegeling geven van besmette personen zijn gigantisch. Het is dan ook net nu dat we soms tot vervelens toe jou en je omgeving, net als de medewerkers en vrijwilligers bestoken met de reeds gekende te hanteren maatregelen, zoals voldoende afstand houden, goede handhygiëne, dragen van een chirurgisch mondmasker en voldoende ventileren. We hebben tot nu toe de grote stormen al goed doorstaan en hopen samen met jullie dit straks achter ons te kunnen laten en te kunnen genieten van een lente en zomer zoals we die kenden voor 2020.

De carnavalisten moeten hun jaarlijkse droom opnieuw met een jaartje uitstellen, maar we zien letterlijk ook wel licht. Het Licht van Lichtmis op 2 februari naast het mooie geschenk dat de maand februari ons schenkt door de dagen al met bijna 2 uur daglicht te verlengen. Wie wordt er nu niet gelukkig van meer licht te hebben en plannen te maken voor grote schoonmaak, kleine verbouwingen, tuinopsmuk en zoveel andere leuke buitenactiviteiten? Het rustende leven wordt stilaan terug wakker. Als de grond niet bevroren is, kan het gazon vanaf 6°C beginnen groeien. Er zijn al heel wat vroege bloeiende planten die hun eerste bloemen laten zien. Toverhazelaars staan te bloeien, samen met sneeuwklokjes en winterheide. Ze geven ons al een innerlijke warmte en zorgen er op één of andere manier voor dat mensen gaan stralen.

Straks zien jullie ook de mooie opbouw van de gevelsteen rondom het nieuw gebouw. Op die manier krijgen jullie al stapsgewijs de mooie uitstraling van het uiteindelijke resultaat in het najaar 2022 te zien. Ondertussen wordt er binnen de nieuwbouw ook hard gewerkt en zitten we met regelmaat samen om dit alles op te volgen en keuzes te maken omtrent materialen en kleuren die straks het geheel een huiselijke stempel meegeven, waar het lekker en aangenaam vertoeven zal zijn.

Eddy Devolder

[nieuwsbrief TM februari 2022] – PDF