Nieuwsbrief februari

Beste bewoner

Hebben jullie het ook al gemerkt, de dagen worden weer wat langer. Straks aan het eind van de maand mogen we al snel 2 uur extra daglicht optekenen. Wie wordt er nu niet gelukkig van meer licht te hebben en plannen beginnen te maken voor grote schoonmaak, kleine verbouwingen, tuinopsmuk en zoveel andere leuke buitenactiviteiten? Het rustende leven wordt stilaan terug wakker. Als de grond niet bevroren is, kan het gazon vanaf 6°Cbeginnen groeien. Er zijn al heel wat vroege bloeiende planten die hun eerste bloemen laten zien. Toverhazelaars staan te bloeien, samen met sneeuwklokjes en winterheide. Ze geven ons al een innerlijke warmte en zorgen er op één of andere manier voor dat mensen stralen.
Tegelijk wordt onze volledige nieuwbouw ook veel zichtbaarder door het verdwijnen van het oude gebouw waar met man en macht wordt aan gewerkt om dit tegen de vlakte te krijgen. Wat een verruimend zicht ons dit gaat opleveren, is immens.

De reeds gekende generatie weermannen en weervrouwen, diede voor velen van ons nog goed in herinnering zijnde Armand Pien vervangen, kondigen stilaan het lenteweer aan zonder tot nu toe echt veel wintertemperaturen te hebben opgetekend. Het veranderend klimaat is de term die we dan gebruiken voor de seizoenen die we niet meer herkennen als destijds. Vele vragen worden hierbij geopperd richting toekomst. Waar gaan we heen met onze aarde? We worden ons allen meer bewust dat we met onze planeet zuinig en vriendelijk moetenomspringen om onze kinderen, kleinkinderen en hun nageslacht nog een leefbare wereld te gunnen. Maar tegelijkertijd vinden we het wel leuk dat de zon en bijhorende temperatuur ons komt vervoegen. Te snel mag het natuurlijk ook niet gaan, wantdan zijn er de spreuken die ons al geduchtig maken voor de volgende maanden. Zo is er een spreuk die zegt dat ‘Groeit in februari het gras, met Pasen een dikke jas’. De volgende spreuken ‘Als vroege krokussen bloeien, zullen ze met koude stoeien’ en ‘Is februari te warm, vele planten worden arm’ zien het op eenzelfde manier. Dus duimen we maar dat alles gewoon rustig zijn gangetje gaat.

Carnaval doet natuurlijk ook zijn intrede met zotte koppen en meezingers van formaat. Kennen we nog de leuke carnavalhits ‘Er staat een paard in de gang’ van André Van Duin, ‘Bij de rijkswacht’ van De Strangers en ‘Leo’ van Ria Valk? Jullie kennen er waarschijnlijk nog leuke. Geef ze ons gerust door, dan gaan wij op zoek of we deze op één van onze volgende festiviteiten kunnen laten horen en samen luidkeels meezingen.

Eddy Devolder

Campusdirecteur

[nieuwsbrief TM februari 2023] – PDF