Nieuwsbrief februari

Beste bewoner

Na de hevige en lange regenpartijen van de voorbije weken, kwam er eind januari plots een dag met sneeuw. Voor velen van jullie (achter)- kleinkinderen de eerste keer dat ze op een slee heel wat winterpret konden beleven. Gelukkig was dit maar van korte duur en maakten de temperaturen een gekke voorwaartse sprong. Lentetemperaturen werden opgetekend. Tegelijkertijd merken we dat we meer licht op een dag mogen ontvangen. De dagen worden weer wat langer. Straks aan het eind van de maand mogen we al snel 2 uur extra daglicht optekenen. Wie wordt er nu niet gelukkig van meer licht te hebben en plannen beginnen te maken voor grote schoonmaak, kleine verbouwingen, tuinopsmuk en andere leuke buitenactiviteiten? Het rustende leven wordt stilaan terug wakker. Als de grond niet bevroren is, kan het gazon vanaf 6°C beginnen groeien. Er zijn al heel wat vroege planten die hun eerste bloemen laten zien. Toverhazelaars staan in bloei, net als sneeuwklokjes en winterheide. Ze geven een innerlijke warmte en zorgen er op één of andere manier voor dat mensen stralen. Tegelijk wordt onze omgevingsaanleg veel zichtbaarder en gaan we straks
een toegankelijke parking en mooie tuin hebben waar het lekker kuieren en vertoeven wordt. Onze OpenDeurdag eind februari is dan ook een mooi event waar we naar uitkijken om heel wat kijklustigen te verwelkomen.

Amor heeft in aanloop naar 14 februari in heel het huis zijn rode gloed al neergelegd met de mooie en warme aankleding her en der door medewerkers en vrijwilligers aangebracht. Maar eerst vieren we natuurlijk Lichtmis op 2 februari waarbij jullie verwend worden met zoetigheden in de woningen. Laat het jullie vooral smaken en mogelijk passeer ik ook, want zoet is echt een trekpleister die ik moeilijk uit de weg kan gaan 😊.

We hebben ook een nieuwe leuke rubriek opgenomen in onze Nieuwsbrief, waarbij we telkens een vrijwilliger in de bloemetjes willen zetten en haar/hem ook even aan het woord laten, zodat we de mens achter al deze mooie ondersteuningen en inzet nog beter leren kennen. Alvast een dikke merci aan al de vrijwilligers en enthousiaste familieleden die dankzij hun hoge betrokkenheid en deelname aan het wonen en leven, het hier zo een mooie plek maken om te wonen.

Carnaval doet natuurlijk ook zijn intrede met zotte koppen en meezingers van formaat. Kennen we nog de leuke carnavalhits ‘Er staat een paard in de gang’ van André Van Duin, ‘Bij de rijkswacht’ van De Strangers en ‘Leo’ van Ria Valk? Jullie kennen er waarschijnlijk nog leuke. Geef ze ons gerust door, dan gaan wij op zoek of we deze op één van onze volgende festiviteiten kunnen laten horen en samen luidkeels meezingen.

Eddy Devolder

[nieuwsbrief TM februari 2024] – PDF