Nieuwsbrief januari 2018

Beste bewoner,

Waar is de tijd dat er nu gezellig rond de Leuvense stoof werd gezeten? Buiten was het aan het vriezen en speelden de kinderen in het witte sneeuwtapijt. Moeders waren aan het poetsen, koken, wassen, bakken of breien. Vaders lazen na een zware dagtaak de krant met de pijp in de mond. Als we niet echt buiten moesten zijn, bleven we binnen. Het was toen, het was anders.

Vandaag moeten we volgens de weerman niet onmiddellijk sneeuw verwachten. Het is eerder grijs, miezerig en niet echt koud. Het is niet het weer, maar de feeststemming rondom ons, die het bericht meegeeft dat 2018 eraan komt. 2017 is weeral voorbij gevlogen. Het is net alsof de jaren ook korter worden zoals de dagen. Niettemin hebben we er een mooi jaar opzitten. We hebben typisch Belgisch weer gekend zonder echt grote uitschieters.

In de woningen en daar buiten ben ik getuige van jullie deelname aan het dagelijks leven in Ter Meeren. Het stemt me dan ook steeds intens gelukkig jullie verhalen te mogen aanhoren waarin jullie met respect en dankbaarheid naar de medewerkers kijken. Het doet deugd dit ook te mogen doorgeven aan hen, die jullie hier dagelijks omringen. We zijn dan ook fier om al jullie neergeschreven commentaren, gebundeld te overhandigen aan de medewerkers. Ben je benieuwd, wat andere bewoners hebben neergeschreven? Wel kijk dan maar in één van de vele verspreide exemplaren van het ‘Dank je wel’ boekje. Dit boekje ligt in iedere zithoek. Moest je het toch nergens kunnen terugvinden, kan je aan het onthaal zeker nog een exemplaar opvragen.

Voor 2018 wens ik jullie allen heel veel mooie, warme momenten toe. Zet alvast een groot teken in jullie nieuwe kalender op vrijdag 16 maart 2018. Dan nemen we jullie letterlijk mee in ons 30-jarig verhaal.

Eddy Devolder, dagelijks verantwoordelijke

[nieuwsbrief januari 2018] – ophalen als PDF