Nieuwsbrief januari

Beste bewoner

 

2023 wordt een heel bijzonder jaar, en wàt een verschil met 2022. We keken 12 maanden geleden uit naar 2022, het jaar waarin we weer grip zouden krijgen op onze levens. Het jaar waar we eindelijk weer vrij en licht onbezonnen de dagen tegemoet konden gaan zonder teveel poespas van maskers en sociaal mijdgedrag tussen mekaar. Lekker weer gaan knuffelen en genieten, waren enkele van de voornemens. We zouden de schade van de 2 voorbije jaren recht zetten, het ‘nieuwe normaal’ achter ons laten en de draad weer oppikken. Helaas oogde de realiteit wel even anders. Er was de uitbraak van het apenpokkenvirus, de oorlog tussen Rusland en Oekraïne, met alle gevolgen die zich in onze eigen leefwereld lieten zien: een torenhoge inflatie, energieprijzen die de pan uitswingen, de onderhuidse angst dat de geschiedenis zich mogelijks kan herhalen en oorlog ook nog veel dichterbij zou komen. Een bewogen jaar dus dat we snel achter ons willen laten.

Maar er ontplooit opnieuw hoop aan de horizon. De wereld verandert in een razend tempo en wij hebben geen andere keuze dan mee te evolueren. Het leven wordt een ander leven, de zorgverlener wordt een andere zorgverlener, de arbeidsmarkt wordt een andere arbeidsmarkt, energiebronnen worden andere energiebronnen, prijzen worden andere prijzen. Al die ‘worden’ zijn ook ‘blijvers’. We moeten hiermee leren omgaan en ons gedrag en wensen bijsturen. Wat niet verandert is de investering die wij in WZC Ter Meeren blijven doen in kwaliteit en verduurzaming hiervan. Hierbij houden we ook onze focus op die ‘andere’ kwaliteit die gevraagd wordt van zorgvrager en van de zorgverlener. Stimulatie van autonomie met de evenwichtsoefening van het aanbieden van de juiste geborgenheid, naast ieders betrokkenheid en participatie aan het wonen en leven in het WZC. Inzetten op het evenwicht van de work-life balans van de medewerkers zodat ze het beste van zichzelf kunnen geven om jou hier een mooie thuis te laten beleven. Samen met jou, je medebewoners, familie en medewerkers moeten we ons laten zien en horen richting nieuwe medewerkers om binnen de zeer krappe, bijna onbestaande, arbeidsmarkt de juiste medewerkers te vinden die jou en je medebewoners met een warm hart weten te bejegenen.

Onze ambities zijn ook groot om samen met jou en je bewoners verder en opnieuw deel uit te maken van de buurt en de omgeving daarrond. We willen onze deuren breed openzetten zodat het hier, naast fijn wonen, ook een mooie ontmoetingsplek is. Ons winkeltje/bibliotheek dat vorm krijgt aan het onthaal, de brasserie ‘De Bemde’ die begin maart zijn deuren opent, Lea’s speelhoek voor de kleinsten en de verschillende ateliers zijn hier al mooie voorbeelden van. Je merkt dat er na de verhuis, met de afbraak van het oud gebouw in januari en de aanleg van een mooie tuin nog heel wat in de startpositie staat dit jaar. Maar samen doen we dit stap per stap.

Ik wens jou en je naasten een geweldig 2023 waarin we onze dromen mogen en kunnen blijven najagen en succes(sen) mogen oogsten!

Eddy Devolder
Campusdirecteur

[nieuwsbrief TM januari 2023] – PDF