Nieuwsbrief juli

Beste bewoner

De zomer heeft al een tijdje zijn start genomen. We hebben al zeer warme dagen achter de rug afgewisseld met af en toe een goede plensbui. De jeugd is in zijn nopjes, 2 maanden zomervakantie. Het is het moment van ontstressen voor de zovele studenten en ouders die een zware warme blok- en examenperiode achter de rug hebben. We gaan hier heel wat deugddoend jeugdige vrolijkheid de komende weken zien passeren. Nodig ze maar uit om samen met jou naar de tent te trekken aan de cafetaria waar ze heel wat leuk speelgoed kunnen ontdekken.

De woningen maken zich ondertussen op voor gezellige BBQ’s en verfrissende namiddagen met fruitsla, ijsjes en koele drankjes. Het zal voor velen een tijd worden van puffen en blazen ter verkoeling. Daarom zeker alert zijn voor oververhitting. Om dit niet als een onprettige ervaring over ons te laten komen, gaan we samen actief ons intern hitteplan activeren. We gaan aandacht schenken aan het dragen van luchtige kleding van katoen of linnen. Polyester geeft een onbehaaglijk gevoel en laat je fel zweten. Wanneer je buitenkomt, neem dan zeker een zonnehoed mee, smeer je goed in met een hoge zonnefactor en zoek de schaduwplekjes op. Laat na een korte verluchting van je kamer de ramen en gordijnen dicht zodat de warmte buiten blijft. Bewoners gehuisvest in een kamer met zonnewering, laten deze gedurende de dag ook naar beneden. Aangezicht en polsen met regelmaat verfrissen met een nat en koud washandje kan een heel verfrissend gevoel geven. Wellicht kennen jullie zelf ook nog wel enkele tips? Geef ze ons gerust door. We delen ze graag.

De geplande gebruikersraden die plaatsvinden onder de noemer bewonersraden en familieraden waarbij je vriendelijk wordt uitgenodigd, geven je straks heel wat meer concrete info omtrent de bouw en de nakende verhuis in september/oktober dit jaar. Heb je nog vragen, neem ze dan zeker mee naar deze bijeenkomsten en stel ze gerust. Wij geven graag antwoord en duiding; Zo worden deze ontmoetingen dynamisch en niet eentonig ?

Ik wens jullie een fijne zomer toe en begroet jullie graag bij een fris drankje.

Eddy Devolder
Campusdirecteur

[nieuwsbrief TM juli 2022] – PDF