nieuwsbrief TM juni 2018

Nieuwsbrief juni 2018

Beste bewoner,

Wie heeft er momenteel nog problemen om zich te verwarmen? Wat een zomerse temperaturen we nu al een hele tijd mogen ervaren doet éénieder wel puffen en ook al wel eens zuchten. We zijn steeds zo tevreden dat de lente zich presenteert en we terug buiten van de mooie kleurpracht kunnen genieten, naast de zangsalvo’s van de vogels. Maar we zeggen allemaal al wel eens smalend ‘trop est trop’. En ja dit is dan ook zo een moment. Gelukkig is onze onmiddellijke omgeving gespaard gebleven van hevige wolkbreuken met de ernstige gevolgen van ondergelopen kelders. Enkele kilometers verder in Kortenberg en Steenokkerzeel was het andere koek. Vooral natte, verweekte koek en miserie.

Het parlement heeft opnieuw enkele bewoners weten te overtuigen om samen met hun collega medebewoners een mooie informatie-uitwisseling mee te geven. Twee bewoners hebben zich kandidaat gesteld (en ook unaniem bevestigd gekregen door het voltallige parlement) om de brede maatschappelijke wensen en grieven als afgevaardigden vanuit Ter Meeren in de seniorenraad te Huldenberg te gaan duiden. We kijken alvast uit naar hun eerste ervaring en feedback. We zijn wel fier met z’n allen dat we een hechte gemeenschap zijn die dit ook willen uitdragen. We wonen en werken hier tenslotte met meer dan 220 personen.

De eerste stappen tot maatschappelijke integratie en participatie zijn duidelijk zichtbaar gezet. Wie weet is dit mogelijk een voorbereidende stap tot 1 of meerdere mogelijke verkiesbare residenten bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen in 2024? Wie weet! Regionaal zouden we dan wel geschiedenis schrijven. De steun en omkadering willen wij alvast garanderen. ‘We go for it’ of ‘Wir schaffen das’ hebben de groten van deze wereld al eens voorgezegd. Tot volgende maand.

Eddy Devolder, dagelijks verantwoordelijke

[nieuwsbrief TM juni 2018] – PDF