nieuwsbrief TM maart 2018

Nieuwsbrief maart 2018

Beste bewoner,

Hebben jullie even blij gemutst als mezelf hier in de directe omgeving de eerste groene ontluikende voorjaarsbloeiers uit de grond zien opstijgen? De grauwe grijze hemel klaarde fel op in februari en ruimde plaats voor heel wat licht en zon. Maar ojee de weerman had nog wat winters nieuws in petto. De temperaturen gingen fel naar omlaag en een noordoosten wind gaf aan diegene die zich buiten waagde een heel koud en kil gevoel. Maar eens goed aangekleed, laagje over laagje, sjaal, muts en handschoenen aan was het zeer deugdzaam dit weer te trotseren met een stevige wandeling. Nu maar hopen dat de natuur die hevige kou kan trotseren en er niet teveel in de kiem gesmoord wordt door de vriestemperaturen. We willen toch met z’n allen uitkijken naar de mooi gekleurde prachtige bloemen en bloesems die klaar in knop staan.

Het was al vooraf aangekondigd dat 2018 een feestjaar ging zijn. Op vrijdag 2 maart openen we dit feestelijk jaar met een historische fototentoonstelling waaraan we een leuke wedstrijd koppelen. Veertien dagen later hebben we dan met z’n allen in de feestzaal CC De Rozenberg in Oud-Heverlee een lekker feestmaal en rendez-vous met een gezellige band die ons terug in de tijd brengt. Ik kijk er alvast naar uit.

Hebben jullie ook het fijne sportieve nieuws gehoord over een Belgische, Vlaamse schaatser? Als Herentenaar ben ik natuurlijk apetrots op onze nationale winterheld, Bart Swings, die een mooie zilveren medaille voor ons land heeft meegebracht vanuit de Olympische Winterspelen in Zuid-Korea. Sport levert naast mooie beelden op teevee toch ook een verbonden gevoel wanneer er hoog gescoord kan worden. Na deze Winterspelen kijken we al volop uit naar de voorjaarsklassiekers bij de renners en de strijd in het voetbal voor de begeerde ereplaatsen. Hilde en haar team hebben dan ook voor ons 30-jarig jubileum naast heel wat activiteiten verspreid over gans het jaar, een geweldig sportief evenement op touw gezet. Zondag 15 april 2018 organiseren we een buurtfeest waarbij we tevens de wielerwedstrijd ‘Grote Prijs de Kroon’ hier verschillende malen rond onze woonerf zullen zien passeren. Daarbovenop zal ook de aankomststreep hier aan Ter Meeren getrokken worden. Heel wat randanimatie zorgt voor een gezellig samenzijn met de buurt. Noteer dit alvast op jullie kalender. Ik hoop dat ik jullie allemaal mag ontmoeten onder een stralende zon, juichend supporterend voor de beste, die dan mag winnen!

Eddy Devolder, dagelijks verantwoordelijke

[nieuwsbrief TM maart 2018] – PDF bijlage