Nieuwsbrief TM maart 2019

Nieuwsbrief maart 2019

Beste bewoners,

Kunnen jullie nog volgen? Wat gebeurt er daar buiten toch? Iedere donderdag zien we de jonge generatie op straat komen voor de al bekende klimaatmars. Tegelijkertijd kregen wij al serieuze lentekriebels met niet te begrijpen temperaturen en zonovergoten dagen.
80 jaar geleden speelden jullie waarschijnlijk in de sneeuw in de maand februari en werd de kachel goed opengezet om het lekker warm te krijgen. Op de stoof stonden de spruiten of rode kool warm om samen met een lekker stuk spek naar binnen te spelen. En wat zien we vandaag? Wandelende, goedgemutste mensen, spelende kinderen in T-shirt die nadien een lekker ijsje zitten te likken op een bank in de zon.

Zijn er nog wel seizoenen hoor ik dan eens in de wandelgangen. Hoe komt dit toch? Ja, het is fijn te genieten van zo een vroegtijdig voorjaar maar we vragen ons tegelijk toch af van waar dit alles zo komt. Is dit nog normaal? Wordt de toekomst van onze kinderen en kleinkinderen niet bedreigd vanuit het milieu en klimaat waar wij veel meer zorg zouden moeten voor gaan dragen.

In Ter Meeren gaan we toch alvast de koe de bel ombinden en ons beste beentje voorzetten. We doen dit niet alleen, we gaan dit samen doen. We hebben Peter Claeys, verantwoordelijke technische dienst, tot duurzaamheidscoach geridderd. Hij zal de komende maanden samen met de medewerkers, vrijwilligers en jullie allen een mooi parcours uitstippelen om onze afvalberg kleiner te laten worden. Hoe? Door te recycleren zoals elke goede huisvader en huismoeder dit doen. Peter gaat enkele infosessies verzorgen en het materiaal aanreiken zodat plastiek in de roze zak terecht komt en niet meer bij restafval.

Peter heeft nog een tweede ridderlijke titel binnen Ter Meeren als mobicoach waar hij ons allen tracht aan te zetten tot meer bewegen. Het fietsenpark van Ter Meeren wil hij meer uitbreiden en om de 14 dagen op donderdagnamiddag staat er een mooie begeleide wandeling op het programma. Iedereen is hier van harte welkom om samen een 7-tal kilometer te stappen.

Voor jullie wordt er op het terrein van Ter Meeren een kleiner terugkerend parcours uitgestippeld waar we jullie graag voor uitnodigen. Mekaar onder een mooie blauwe hemel mogen ontmoeten, ondersteund  met vogelgefluit op de achtergrond is de alom gekende warmte van Ter Meeren.

 

Veel leesgenot, Eddy Devolder, dagelijks verantwoordelijke

nieuwsbrief TM maart 2019 [PDF]