nieuwsbrief TM mei 2019

Nieuwsbrief mei 2019

Beste bewoners,

Het is moeilijk om deze maand niets over de verkiezingen te vertellen. Maar de media staat er bol van, dus ga ik het hier niet opnieuw over de partijen hebben die nu allen sterk kleur bekennen over alle thema’s die ertoe doen. Van klimaat over identiteit tot koopkracht, onderwijs en migratie. Het wordt wikken en wegen wanneer we straks ons bolletje toekennen.

Het gele bolletje hoog aan de horizon daarentegen, heeft al aardig zijn werk gedaan en ons al heel wat mooie zomerse dagen opgeleverd in april. Het doet toch iets met een mens die mooie kleurrijke zachte dagen die we al hebben mogen beleven en die er nog staan aan te komen. Mei is trouwens de kleurrijkste maand van allen. Alles staat groen en in bloei. Toch is er tegelijkertijd nood aan hemelwater en veel, want de grond is kurkdroog en ons leidingwatervoorraad slinkt met rasse schreden. Maar hier hopen we met z’n allen dat er dat maar goed uitvalt tijdens de nacht. Overdag willen we buiten komen, wandelen en kuieren, samen zitten op de bank aan de vijver of aan de petanquebaan. Mekaar opzoeken is toch zo een deugddoener. Vergeet je bij het mooie weer niet goed in te smeren of tijdig de schaduw op te zoeken. Een zonneslag kan ook al in mei, dus wees er op voorbereid.

Heb je al gemerkt dat onze ploeg van de technische dienst druk in de weer is? In de voormalige leefruimte van woning 8 zijn de breek en kapwerken opgestart. Hier willen we tijdelijk onderdak gaan bieden aan het kapsalon en brasserie/cafetaria gedurende de volgende 2 jaar. Dit in afwachting van de mooie realisatie van de nieuwbouw.

De bouwmeester, werfopzichter of gewoon gezonde nieuwsgierige die in ieder van ons toch wat schuilt zal de komende maanden hier toch al het één en het ander zien veranderen zonder dat de grote hamerslag tegen het oud gebouw valt. Dit wordt een grote belevenis voor het najaar.

Veel leesgenot,

Eddy Devolder, dagelijks verantwoordelijke

[nieuwsbrief TM mei 2019] – PDF