Nieuwsbrief mei

Beste bewoner

We gaan naar de mooiste periode van het jaar. Veel licht en een pracht aan kleuren rond ons heen, waar we ook kijken. Alles staat in bloei en kleurt fris en jong. We voelen ons echt in ons sas, zeker na de mooie dagen die we al hebben mogen meemaken in april. We mogen hopen dat dit een mooie voorbode is voor nog heel wat zonnige en droge dagen. ’s Nachts een regenbui om de tuin wat drinken te geven en iedereen is tevreden.

De lokale boeren staan weer trots hun aardbeien en asperges langs verschillende banen te verkopen. Een lekker ijsje of een lekker fris fruitig glaasje gaan er deze dagen lekker in. Een echt festijn voor onze smaakpapillen! Hopelijk kunnen we dit jaar zoals van oudsher genieten van een lekkere BBQ, het keuvelen op de verschillende terrassen en uitkijken naar de uiteindelijke afwerking van het nieuwe gebouw.

De regen proberen we te programmeren voor ’s nachts, zodat de natuur zijn verdiende water kan opslorpen en wij er geen last van hebben. Niets zo vervelend als steeds die paraplu te moeten boven halen. In de jaren ’60 en ’70 zagen we de vrouwen niet in een anorak tijdens een regenbui maar hadden ze allemaal een regenkapje op. Ik durf te wedden dat jullie er nog wel eentje ergens liggen hebben ?. Is het een effen, of eentje met strepen, bolletjes of eentje in kleur?

Mei was vroeger veel meer dan nu de maand van feesten en tijd om de nieuwe zondagse kleren boven te halen. Communiefeesten en huwelijken kennen we nog steeds in de maand mei. De processies en Vlaamse kermissen in ieder dorp zijn eerder vergane glorie, die in sommige gemeenten gelukkig nog wel in stand worden gehouden.

In Ter Meeren gaan we er ook een feestmaand van maken door allerlei leuke festiviteiten in de woningen te organiseren. We gaan terug feesten als van oudsher en dan ben ik ook graag van de partij. Tot binnenkort met een glaasje en een hapje ?

 

Eddy Devolder

Campusdirecteur

[nieuwsbrief TM mei 2022] – PDF