Nieuwsbrief mei

Beste bewoner

Snakkend naar de voorjaarszon hopen we dat de maand mei hier een mooie voorzet in kan nemen. Buitenkomen ging tot nu toe gepaard met een grote kans tot een nat kapsel en vochtige voeten. Toch is de natuur daar met z’n prachtige kleuren en mooi gefluit van de aanwezige vogels om ons telkens uit te nodigen om samen op verkenning te gaan en lekker te genieten van al dit moois. We moeten nog wel voorzichtig zijn en goed opletten met de bouwwerken, die er momenteel nog voor zorgen dat de omgeving zich niet aanbiedt als een wandelparadijs. Maar de vooruitzichten, waarnaar we zo nieuwsgierig zijn, betreffende groen en gezellige wandelpaden uitgevend op de vijver en een mooi groot terras, krijgen in de volgende maanden gestalte. In augustus starten normaal gezien de werken van de omgevingsaanleg, eerst achteraan het gebouw. Deze werken zouden in totaal 3 à 4 maanden duren. Ondertussen kijken we wel al om terrasruimte te voorzien.

Hopelijk heb je je de laatste week van april goed voorbereid, samen met de kinesisten en medebewoners, tijdens de verschillende oefensessies die werden aangeboden in het kader van de ‘week van de valpreventie’? Dan sta je er nu stevig klaar voor, om veilige genotsvolle wandelingen aan te vatten ?! Alleen of samen op ontdekkingstocht gaan naar alles wat groen kleurt op de achtergrond, met hier en daar een variatie van kleur door de bloesems en bloemen die tevoorschijn komen. Het gedreun of gebrul van een bouwmachine gaat er af en toe nog wel eens tussen komen.

De maand mei is ook het startsein van verschillende familiefeesten, en telt dit jaar 3 feestdagen. We hebben gewoon geen excuus meer om deze maand niet op z’n minst 1 feestje te lanceren. Geef maar je eigen feestidee mee aan familie, vrienden, medewerkers op je woning. Wie weet word je straks dan uitgenodigd op een lekker eetfeestje waar warme gezelligheid troef is. Is er niet onmiddellijk iets feestelijk gepland? Wat houd je dan tegen om zelf een feestje te organiseren met je buurvrouw of buurman, kind, kleinkind? Samen een lekker tasje koffie nuttigen in de living, of iets lekkers zoet (laten) trakteren in de brasserie? Ik zou het wel weten als zoetebek.

Misschien tref ik je straks dan wel ergens, lekker genietend van wat de dag
dan in petto heeft ?!

Eddy Devolder

[nieuwsbrief TM mei 2023] – PDF