Nieuwsbrief TM november 2018

Nieuwsbrief november 2018

Beste bewoners,

November heeft zich ondertussen al aangemeld. Voor sommigen een verschrikkelijk sombere maand, voor anderen dan weer een gezellige maand. Die laatste groep gaat in ons woonzorgcentrum de komende periode genieten van de merkbaar kortere dagen, de livings en ook de daarbuiten gemeenschappelijke ruimten die mooi en warm met herfstkleuren worden versierd. De overgordijnen worden ’s avonds vroeger dichtgetrokken en het licht wordt al schemerig aangestoken. Hoe knus het toch plots kan zijn. Ook de keuken brengt ons hopelijk wat lekkerere seizoensgebonden boerenkost. Stevige gerechten met zware ingrediënten als kool, spek, erwten, schorseneren, witloof, spinazie en spruiten mogen nu zeker niet ontbreken.

De droge namiddagen zijn dan weer uitnodigend om met een lekker fleecedekentje rondom ons de tuin te gaan verkennen en de mooie herfstkleuren op te nemen. De neus krijgt een heerlijke vochtige intense houtgeur binnen. Eens terug lekker binnen worden jullie zeker door de medewerkers getrakteerd op een lekkere warme tas koffie of misschien ook wel eens een gloeiende tas chocomelk? Een avant-premiere hiervan, hebben we met z’n allen hier al mogen genieten met onze Barista-namiddag eind oktober.
November is tevens de maand met de meeste feestdagen, Allerheiligen, Allerzielen en Wapenstilstand. Niet meteen erg heugelijke feesten maar niettemin feesten om even bij stil te staan  en onze dierbare overledenen te herdenken. De jongere generatie plakt er graag op 31 oktober een vanuit Engeland en Amerika overgewaaid fenomeen, Halloween aan vast. Kinderen verkleden zich dan en bellen of kloppen als het donker wordt aan bij huizen in de buurt die versierd zijn met pompoenen en lichtjes en roepen ‘trick or treat’. Meestal krijgen ze dan wat snoep toebedeeld.

Vrijdag 2 november doen we traditiegetrouw een mooie herdenkingsviering voor al de bewoners die tussen 1 november 2017 en 31 oktober 2018  zijn overleden. Familieleden en naasten worden nadien uitgenodigd om samen met de huidige bewoners mooie herinneringen op te halen bij een lekkere tas koffie met versnapering.

De personeelsleden en vrienden van ons allen, zullen dan op vrijdag 23 november hun beste beentje voorzetten om jullie allen, samen met jullie familie en/of vrienden een leuke namiddag mee te geven onder de vorm van een freepodium. Ik heb hier en daar al geluiden opgevangen van mooie en leuke niet te versmaden optredens.

Dus ik nodig jullie allen uit om hier talrijk aanwezig te zijn. Ik ben alvast van de partij.

Veel leesgenot.

Eddy Devolder, dagelijks verantwoordelijke

[nieuwsbrief november 2018] – PDF