Nieuwsbrief november

Beste bewoner

November heeft zich ondertussen al aangemeld. Voor sommigen een verschrikkelijk sombere maand, voor anderen dan weer een gezellige maand. Die laatste groep gaat in ons woonzorgcentrum de komende periode genieten van de merkbaar kortere dagen, de livings en ook de gemeenschappelijke ruimten die mooi en warm met herfstkleuren worden versierd. De overgordijnen worden ’s avonds vroeger dichtgetrokken en het licht wordt al schemerig aangestoken. Hoe knus het toch plots kan zijn. Ook de keuken brengt ons hopelijk wat lekkere seizoensgebonden boerenkost. Stevige gerechten met zware ingrediënten als kool, spek, erwten, schorseneren, witloof, spinazie en spruiten mogen nu zeker niet ontbreken.

De droge namiddagen zijn dan weer uitnodigend om met een lekker fleecedekentje rondom ons de tuin te gaan verkennen en de mooie herfstkleuren op te nemen. De neus krijgt een heerlijke vochtige intense houtgeur binnen. Eens terug lekker binnen worden jullie zeker door de medewerkers getrakteerd op een lekkere warme tas koffie of misschien ook wel eens een gloeiende tas chocomelk?

November is tevens de maand met de meeste feestdagen: Allerheiligen, Allerzielen en Wapenstilstand. Niet meteen erg heugelijke feesten maar niettemin feesten om even bij stil te staan en onze dierbare overledenen te herdenken. De jongere generatie plakt er graag op 31 oktober een vanuit Engeland en Amerika overgewaaid fenomeen, Halloween, aan vast. Kinderen verkleden zich dan en bellen of kloppen als het donker wordt aan bij huizen in de buurt die versierd zijn met pompoenen en lichtjes en roepen trick or treat. Meestal krijgen ze dan wat snoep toebedeeld.

Woensdag 2 november doen we traditiegetrouw een mooie herdenkingsviering voor al de bewoners die tussen 1 november 2021 en 31 oktober 2022  zijn overleden. Nadien gaan we samen in onze woningen met de huidige bewoners mooie herinneringen ophalen bij een lekkere tas koffie met versnapering.

Vrijdag 28 oktober hebben we officieel onze badge/sleutel van de mooie nieuwbouw overhandigd gekregen door de hoofdaannemer. Eind november verhuizen dan de bewoners van woning 7 en 8 naar hun nieuwe woningen 7 tot en met 10. Telkens woningen waar 9 bewoners samen leven en er hun nieuwe thuis van gaan maken, omringd door de medewerkers die ze al een geruime tijd kennen.

Veel leesgenot.

Eddy Devolder

Campusdirecteur

[nieuwsbrief TM november 2022] – PDF