Nieuwsbrief oktober

Beste bewoner

Een echte zomer hebben we dit jaar niet echt mogen beleven. Veel wateren waterellende! Af en toe een zomerse dag dat ons deed openbloeien en snakken naar meer. Niet uitkijkend naar die te hoge temperaturen van het jaar voordien met de hittegolven die we toen moesten trotseren. Nee, de zon was gierig dit jaar om ons te verwarmen en te verwennen met haarwarmtestralen. En plots staat daar nu al de herfst voor de deur. Kortere dagenmelden zich aan. Frisse en vochtige avonden zouden ons soms al eens naar de thermostaat van de chauffage laten gaan om hier een tikske aan te geven ?. Niettemin kunnen we nog aangenaam verrast worden door die gouden bol aan de hemel. Oktober heeft in het verleden al enkele malen bewezen dat ze nog mooie dagen in petto kan hebben.

Op de laatste zondag van de maand zitten we dan terug met de omschakeling van de ‘zomertijd’ naar de ‘standaardtijd’. Hiermee is oktober de langste maand van het jaar. De pluk hier in de streek van de lekkere dessert- en wijndruiven, geeft in oktober ook het startschot voor de wijnboeren om hun kunsten boven te halen.
Daarnaast heeft Huldenberg zich wel op de wereldkaart gezet door de mooie reportage van het WK wielrennen waar de Smeysberg,
hier door iedereen gekend, meer dan één keer werd vernoemd en in beeld gebracht.

Geniet nog met volle teugen van onze tijdelijke en gezellige tent met kinderhoek aan de cafetaria. Eind oktober gaat deze tent even in winterslaap. Eind maart zal ze terug van de partij zijn om de lente mooi te ontvangen. In de winter zal het wat krapper worden met de cafetaria die we mogelijk dan wat intern uitbreiden met kleine tafeltjes in de gangpartij om iedereen een plaatsje te kunnen geven.

Tot bij een gezellige tas koffie en iets pittiger in de cafetaria en veel leesgenot.
Eddy Devolder

[nieuwsbrief TM oktober 2021] -PDF