nieuwsbrief TM oktober 2018

Nieuwsbrief oktober 2018

Beste bewoners,

We voelen de laatste dagen al de kilte van de herfst binnen sluimeren. Het licht wordt al vroeger aangestoken. Hier en daar durft er al eens iemand de verwarming wat opendraaien. De dekentjes zijn proper gewassen en liggen in handbereik om gezellig ’s avonds onder weg te dompelen. Ja, het was een zomer die we niet snel zullen vergeten. Maar de prachtige kleuren die er nu aankomen stemmen ons ook wel goedgezind. Bovenal was het een prachtjaar dat nu letterlijk en figuurlijk zijn vruchten afwerpt. Lekkere trossen druiven uit de lokale serres, appelen en peren o zo groot en zoet van smaak. Ieder seizoen brengt zo zijn heerlijke deugden met zich mee.

Naast de deugden worden we ook weer alert gemaakt om zuinig om te springen met energie, want er gaan maar even 6 van de 7 kerncentrales tijdelijk dicht. Gelukkig hebben we zaklampen in voorraad en verwarmen we ons met gas.

Zondag 14 oktober 2018 wordt weer een drukke dag voor de politiek. We gaan weer met z’n allen stemmen voor een nieuw gemeentebestuur en provincieraad. Ter Meeren hecht veel belang aan inspraak, en besteedt zorg aan participatie en maatschappelijke integratie van ouderen. Vanuit die visie wordt alles in het werk gezet om jou als bewoner maximaal de kans te bieden zelf actief deel te nemen aan het democratische proces en de verkiezingen.

Zo hebben we samen met de gemeente op maandag 24 september jou kennis laten maken met het elektronisch stemmen en organiseren we de dag van de verkiezing aangepast (bus)vervoer en begeleiding voor de bewoners die niet samen met hun familie kunnen gaan stemmen.

De voorzitter van een stembureau bepaalt of er een iemand mee mag achter het gordijntje van het stemhokje. Die helpende hand kan dan een familielid, een begeleider of een aangestelde van het kiesbureau zelf zijn.

Zolang je kan en zelf ook wilt gaan stemmen, zolang je kan aangeven welke partij of politicus jouw voorkeur geniet, moet dat zo probleemloos mogelijk verlopen. Daar zetten we als zorgende en maatschappelijk betrokken organisatie graag op in.

Net als in je brievenbus thuis destijds zullen verschillende partijen hier ook pamfletten en kaartjes verspreiden om jouw stem trachten binnen te halen. Sommige kandidaten voor de komende verkiezingen gaan hier zeer ver in en vragen je om via volmacht formulieren, die mee verzonden of gegeven worden, voor hen te stemmen. Ter Meeren wil hier melden dat we ons volledig neutraal willen gedragen. We steunen deze methodes niet en willen je alert maken dat niemand je kan dwingen tot het geven van een volmacht. Dit is een beslissing die je zelf neemt en ook aan wie je deze doorgeeft.

We zouden het een gemiste kans vinden indien we niet maximaal zouden inzetten om jou de  mogelijkheid te geven je stem uit te brengen, en er zo duidelijk als burger bij te horen.

Veel leesgenot.

Eddy Devolder, dagelijks verantwoordelijke

[Nieuwsbrief oktober 2018] – PDF