Nieuwsbrief september

Beste bewoner

Ik denk dat we samen, het er lang over eens zijn dat de seizoenen niet meer zijn zoals jullie ze gekend hebben. Vorig jaar hadden we enkele hittegolven te trotseren en nu zijn we gelukkig en dankbaar als de zon eens komt piepen. Natte doorweekte gronden zorgen voor slapeloze nachten voor de boeren die straks hun oogsten moeten gaan binnenhalen. En wij gaan het allemaal in onze geldbeugel voelen. Een gewoon pakske friet gaat al meer naar een delicatesse gaan als we zien dat de prijzen daar ten gevolge van de grondstoffen, en dan vooral de patat ?, met 10 % stijgen.
De schoolpoorten zijn zoals van oudsher begin september dan ook opnieuw met groot enthousiasme geopend. We hopen voor al de studenten op een schooljaar zoals we ze ons herinneren van voor 13 maart 2020. Toch is het virus nog niet weg en circuleert het nog steeds rond. Hier in Ter Meeren hebben we al een hele weg afgelegd waarbij we jou en je leefwereld en algemeen welzijn altijd hebben voorop gesteld. Coronamaatregelen, testen, quarantaine, isolatie … we hebben dit met z’n allen altijd zeer goed nageleefd en toegepast. Ook onze vaccinatiegraad is ver boven het Vlaams gemiddelde en bijna niet te evenaren met zo’n 98% bij zowel bewoners als personeel!!
Met de herfst en de daaropvolgende winter voor de deur komt natuurlijk ook het griepvirus zijn deel opeisen. Het is nu meer dan ooit zo belangrijk dat we massaal ook hier voor deze griepprik kiezen en de kans op infectie en mogelijke complicaties door de griep ver van ons kunnen houden. Voor sommigen onder jullie zal de huisarts mogelijk ook een pneumokokkenvaccin belangrijk achten en voorschrijven. Op deze manier hopen we een gezond en hartelijk najaar tegemoet te gaan waar de warmte van de vele ontmoetingen ons hart en algemeen welzijn kracht bijzetten.

Gezonde en virusvrije groeten
Eddy Devolder

[nieuwsbrief TM september 2021] – PDF