Nieuwsbroef TM september

Nieuwsbrief september 2019

Beste bewoners,

Waar is de tijd dat we met onze nieuwe kleren de eerste schooldag aanvatten? Sommigen uitkijkend naar oude en nieuwe vrienden, de vertrouwde of nog te ontdekken nieuwe school(omgeving) en fier huiswaarts kerend met een pak te kaften boeken en schriften. Anderen slechtgezind dat de vakantie erop zat en de dagen weer zittend en niet zo boeiend maar ó zó leerrijk J als voorheen gevuld werden. Het was weer wennen en aanpassen voor iedereen. Net zoals de verhuis destijds naar WZC Ter Meeren was het voor jou ook geen evidentie om in een nieuwe omgeving nieuwe mensen te leren kennen. Vriendschappen smeden, leuke babbels uitwisselen en je thuis beginnen voelen.

Bewoners die vooraf al eens op bezoek waren geweest in het dagverzorgingscentrum en/of een tijdelijk woonst in kort verblijf konden ervaren, waren al vertrouwd met ons centrum. Dit vereenvoudigde de overgang naar  permanente huisvesting al wat. Misschien wel eens leuk om samen met de familie en kennissen oude schoolfoto’s boven te halen. Hoe klein, lief en fijn we toen waren! Wat een leuke kleedjes en schorten we toen droegen en de jongens in korte broek. Herkennen jullie de vrienden en vriendinnetjes nog van destijds? Pure nostalgie!

September is ook de maand van Leuven kermis, de jaarmarkt en het afsluiten van de jaarbeurs die destijds nog in de brouwerij Stella werd gehouden. Vroeger een waar festijn voor de proevers onder ons, ik incluis. Dat is echter vervlogen tijd, nu valt er enkel te proeven tegen betaling. Wie kocht er niet zijn eerste staafmixer, blender, keukenrobot en noem maar op? Ik was alleszins fan om aan moeders hand mee te gaan en nadien op de molen te gaan zitten om de flosh te pakken. Dat was dan een gratis ritje J.

Hier in Ter Meeren gaan we niet de flosh pakken deze maand, maar gaan we jullie toch lekker verwennen met allerlei leuke activiteiten die weer door enthousiaste medewerkers en vrijwilligers op touw worden gezet. Ik ontmoet jullie graag tijdens één van de vele onderonsjes.

 

Veel leesgenot,

Eddy Devolder, dagelijks verantwoordelijke

[nieuwsbrief TM september 2019] – PDF