Nieuwsbrief september

Beste bewoner

Het schooljaar is van start gegaan. Dat betekent dat de zomervakantie er weer opzit. Hopelijk is iedereen lekker tot rust kunnen komen na 2 hectische jaren doorspekt met algemene maatschappelijke nieuwe regels die we ons eigen hebben gemaakt. Dit alles in functie van onze gezondheid.
Het was wel puffen en zweten. Ook hier in het woonzorgcentrum hebben we dit duidelijk geweten en gevoeld. Extra drinken en verkoelen zonder teveel inspanningen was de boodschap. Hadden we nu maar de technologie om al die overdaad aan hitte op te slaan en opnieuw te kunnen gaan gebruiken in de volgende koude maanden.
Het wordt voor ieder van ons een onzekere tijd die we al lang niet meer hebben gekend. We moeten al terug gaan naar de jaren ‘70, waar de oliecrisis ons toen ook dwong om heel ingrijpende besparende maatregelen te treffen. Wie herinnert zich nog de talrijke autoloze zondagen, waarbij de straten en grote banen plots veilige brede wandelavenue’s en speelterreinen werden? Het is ongelooflijk hoe de hoge energie- en voedselprijzen de voorbije maand het leven weer een stuk duurder hebben gemaakt. Zo komen we al uit dat het leven bijna 10% duurder is dan een jaar geleden, het hoogste niveau in zowat 40 jaar. Velen kunnen niet meer sparen en moeten hun reserves aanspreken. Gelukkig heeft België een systeem om onze koopkracht enigszins te behouden, door de pensioenen, uitkeringen en lonen automatisch te indexeren. We vonden het daarom ook belangrijk om jullie reeds in augustus een informerende, transparante brief mee te geven waarin we onze bekommernissen met jullie willen delen en jullie inspraak van harte toejuichen. Het blijft een vaststaand feit dat kwaliteit van wonen en zorg voor ouderen en onze investeringen in werkbaar werk voor medewerkers onze prioriteiten blijven.
Gelukkig was er ook positief en blij nieuws te vergaren afgelopen zomer. Zo hebben we kunnen genieten van de Ronde van Frankrijk en mogen we fier zijn op de prestaties van onze Belgische atleten tijdens de Europese Kampioenschappen in München. Atletiek en vrouwenwielrennen voorop bij het behalen van mooie medailles.
Hier buiten turend is het vooral uitkijken naar de voorlopige oplevering van de nieuwbouw en de start van de verhuisbeweging ergens eind oktober, begin november. Jullie worden allen bij een gezellige tas koffie en lekker koekje of gebak binnenkort nog eens goed geïnformeerd. De woonzorgcoachen van woning 1 en 2 en woning 7 en 8 zullen ook jullie contactpersoon uitnodigen om de verdere ontwikkeling van de verhuisbeweging toe te lichten. Er zal ook een verhuisschema worden meegedeeld, waarbij de bewoners die gaan verhuizen goed vooraf weten waar ze hun nieuwe thuis zullen kunnen gestalte geven. Wordt nog erg spannend. Een avontuur dat we samen aangaan.

Veel leesgenot

Eddy Devolder
Campusdirecteur

[nieuwsbrief TM september 2022]