Nieuwsbrief september

Beste bewoner

Ik denk dat we dit jaar met vlag en wimpel met z’n allen al vaak tegen mekaar hebben zitten zeuren dat de zomers geen zomers meer zijn zoals we ze kenden. Via de pers horen en zien we angstaanjagende beelden van verwoestende, kolkende rivieren, aardverschuivingen, orkanen en sterk uitslaande branden, die dan veelal door mensen werden in gang gezet. Klimaatopwarming blijft dus geen nieuw woord maar is voelbaar overal en door iedereen. We zullen ons hier nog meer en  sterker van bewust moeten worden en ernaar gaan handelen de komende decennia, indien we voor onze kleinkinderen nog een leefbare omgeving willen nalaten.

De toekomst is aan de jeugd ? dankzij jullie inspanningen, mooie herinneringen aan het geleverd werk dat het pad voor hun heeft geplaveid. Het zijn zij, onze kleinkinderen die straks weer achter de schoolboeken kruipen en onze waarden en normen meekrijgen! Herinner jij je nog de tijd dat je met je nieuwe kleren de eerste schooldag aanvatte? Sommigen uitkijkend naar oude en nieuwe vrienden, de vertrouwde of nog te ontdekken nieuwe school(omgeving) en fier huiswaarts kerend met een pak te kaften boeken en schriften. Anderen slechtgezind dat de vakantie erop zat en de dagen weer zittend en niet zo boeiend maar ó zó leerrijk ? als voorheen gevuld werden. Het wordt weer wennen en aanpassen voor iedereen. Net zoals de verhuis destijds naar WZC Ter Meeren was het voor jou ook geen evidentie om in een nieuwe omgeving nieuwe mensen te leren kennen. Vriendschappen smeden, leuke babbels uitwisselen en je thuis beginnen voelen.

Voor bewoners die vooraf al eens op bezoek waren geweest in het dagverzorgingscentrum en/of een tijdelijk verblijf in kort verblijf konden ervaren, waren al vertrouwd met ons centrum, wat de overgang naar  permanente huisvesting al wat vergemakkelijkte. Jullie familie en naasten blijven hier natuurlijk de belangrijke schakel om jullie samen met ons te omringen en mee te nemen in jullie nieuw verhaal. Zij kunnen samen met ons leuke namiddagen bedenken en verzorgen in het gezellige kader waarin jullie wonen en leven. We hebben in sommige woningen al mogen genieten van leuke initiatieven en ideeën vanuit jullie familie en jullie zelf, waarvoor hartelijke dank. We kijken alvast uit naar meer van deze leuke aangebrachte en ondersteunde deugddoeners.

Eddy Devolder

[nieuwsbrief TM september 2023] – PDF