Nieuwsbrief september

Beste bewoner en familie

Zowel Corona als Covid-19 zijn ondertussen woorden geworden die we meer dan eens per dag in de mond nemen. We lezen ze in de media en kunnen ze horen op de radio en TV. Het begint voor iedereen wat lang te duren. Ons geduld wordt enorm op de proef gesteld met het toch wel nauwkeurig opvolgen van de gekende voorzorgsmaatregelen. Ons mondmasker is al een gekend kledingstuk geworden, dat in alle kleuren te zien is. We zijn ondertussen al wat getraind om mekaar te herkennen en goed te verstaan achter deze maskers.

Kwam daar dan eind juli, begin augustus de tot nog toe ongekende hittegolf bovenop. Dit maakte het niet eenvoudig om ook nog eens een masker te dragen. Iedereen snakte naar lucht en verkoeling. Toch  konden de zorgverleners zich dit niet permitteren. Het masker moest gans de dag opblijven en kon slechts even naar beneden om een verfrissend drankje te nuttigen. De omgevingswarmte was ongekend met daarnaast dan je eigen warme ademuitwaseming die je dan nog een extra oncomfortabel warmtegevoel gaf. Niettemin bleven al de zorgverleners het beste van zichzelf geven om jullie het zo aangenaam mogelijk te maken. Ze waren iedere dag opnieuw inventief om te zorgen dat jullie lekkere verkoeling konden krijgen met de aangereikte versnaperingen en drankjes, lekker badend met de voeten in een waterbadje.

Jullie vele, gemeende hartelijke dankbetuigingen en appreciaties worden door de zorgmedewerkers die jullie dagelijks omringen als zeer bemoedigend en waardevol ervaren.

Wat de komende maanden brengen is weer afwachten. Laten we met z’n allen moedig blijven. Laat ook zeker jullie mening weten i.v.m. de toekomstige bezoekmaatregelingen aan de hand van de uitgedeelde enquête. Toch een exemplaar gemist, vraag deze dan gerust aan de woonzorgcoach.

Eddy Devolder
campusdirecteur

[nieuwsbrief TM september2020 ]  – PDF