Organisatie terrasbezoeken

Beste familie,

Een bezoek aan uw familielid in huis is nog niet dadelijk een optie, maar we willen graag een alternatief uitproberen. Daarom hebben we een systeem opgezet waarbij jullie je familielid op een terras in de buurt van de woning kunnen bezoeken. En dit vanop een veilige afstand van de bewoners en eventuele andere bezoekers. De richtlijnen hiervoor zijn een afstand van 4 meter.

  • Voor de bewoners van woning 1 en 2 zal dit doorgaan aan de eigen ingang van woning 1 en 2
  • Voor woning 3 via het terras langs de achterkant van het gebouw
  • Voor woning 4 via het terras langs de binnentuin van TM
  • Voor woning 5 en 6 aan de cafetaria via de binnentuin van TM
  • Voor woning 7 op het terras van woning 7
  • Voor woning 8 op het terras van woning 8

Om dit allemaal goed te plannen hebben we een online reserveringssysteem ontwikkeld: https://termeeren.keyplanner.be/. Elke bewoner kan voorlopig maximum 1 keer per week terrasbezoek ontvangen van 1 of 2 personen van minstens 16 jaar (per bezoek vanuit hetzelfde domicilieadres). Personen met ziektesymptomen mogen niet op bezoek komen. We kijken nadien of we dit kunnen uitbreiden. Via de website van Ter Meeren (www.termeeren.be -> corona-nieuws) moet je op voorhand reserveren wanneer je komt. Dit kan tot de dag zelf voor 11u. Daar kan je ook zien welke tijdsloten mogelijk zijn. Een bezoekje is telkens voor 20 minuten. De bezoekmomenten zijn voorzien vanaf maandag 27 april op weekdagen in de namiddag.

Lukt dit echt niet omdat je nog werkt alle dagen in de week, dan kan je contact nemen met Hilde of Katrien om een ander moment af te spreken. Tijdens de zorgmomenten is het organisatorisch niet haalbaar voor de medewerkers om dit bij op te nemen. Het systeem is nu al online, maar er zullen zeker nog kinderziektes inzitten. Volgende week zal voor iedereen dus een leerweek zijn. Bij vragen best een mail sturen naar hilde.depuydt@termeeren.be of katrien.philips@termeeren.be

Jullie andere bezoekjes; aan de (gesloten!) vensters, komen zwaaien, was en pakjes brengen, kunnen daarnaast gewoon doorgaan. Tijdens een terrasbezoek wordt er niets afgegeven. Pakjes of was doorgeven blijft gewoon doorgaan via de vastgelegde momenten in het sas.

Sommige bewoners zullen heel erg uitkijken naar dit bezoekmomentje. Voor andere bewoners kan dit eerder verwarrend zijn en kan het onrust opwekken. Twijfel je of dit bezoekmoment een goede optie is, contacteer dan de woonzorgcoach (woonzorgcoördinator) om te overleggen.

Team Ter Meeren