Pendelfonds - fietsen

Ter Meeren pendelt per fiets

Tijdens de “Week van de Mobiliteit” in 2016 kondigde minister Weyts financiële steun aan voor een drietal ondernemingen in Vlaams-Brabant: bedrijven en organisaties die zich net als Woonzorgnet-Dijleland inzetten voor groenere mobiliteit en gezond woon-werkverkeer. In totaal levert Velo vzw nu al 33 leasefietsen aan de woonzorgcentra Ter Meeren, Keyhof, Dijlehof en De Wingerd.

We kiezen voor een leasingformule, zo krijgen de fietsen van medewerkers die erop intekenen tweejaarlijks een preventief onderhoud en is herstel van schade ten gevolge van normaal gebruik inbegrepen in de kostprijs. Met de keuze voor Velo in Leuven als partner leggen we als werkgever bewust de nadruk op sociaal en duurzaam engagement. Deze non-profitorganisatie zorgt behalve voor de aangekochte rijwielen ook voor opleiding en werkervaring voor mensen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt.

Vorige week vrijdag werden in Ter Meeren een eerste reeks van 8 elektrische fietsen geleverd, dankzij de subsidie vanuit het Pendelfonds. Daarbij zijn ook 2 bedrijfsfietsen, die staan ter beschikking van de medewerkers voor dienstverplaatsingen of voor hen die het pendelen per fiets ook eens een paar dagen willen uitproberen vooraleer ze mee in het Pendelfondsproject stappen.

Meer informatie bij Peter Claeys, technisch verantwoordelijke en contactpersoon voor de acties in het kader van “Woonzorgnet-Dijleland verplaatst zich groen en gezond”.

T: 016 47 99 37 | E: peter.claeys@termeeren.be