Update preventiemaatregelen – 24/11/2021

Beste bewoner, Beste familie,

Graag geven we jullie een update mee vanuit WZC Ter Meeren.

Met de ongekend hoge besmettingscijfers rondom ons schakelen we in het woonzorgcentrum over op FFP2-maskers. Dit geldt voor alle (zorg)medewerkers en vrijwilligers die contact hebben met de bewoners. Dit uiteraard boven op de basisregels: afstand houden, mondmaskers waar meerdere mensen samen zijn, regelmatig handen wassen en goed ventileren. We houden dit minstens aan t.e.m. zondag 12 december (een 2-tal weken na de 3de vaccinatie voor het personeel op vrijdag 26 november 2021). Daarna evalueren we de maatregelen opnieuw.

Dankzij de goede opvolging van de gekende beschermende maatregelen zijn er momenteel geen bewoners met klachten, noch symptomen die in de richting van Covid 19 zouden kunnen wijzen.

We blijven waakzaam en testen snel wanneer een bewoner of medewerker symptomen van Corona heeft of een hoog risicocontact heeft gehad .

We trachten maximaal zo genormaliseerd mogelijk te werken zonder daarbij onverantwoorde risico’s te nemen met de huidige pandemische situatie. Activiteiten onder bewoners laten we maximaal doorgaan.

Ik wil eenieder bedanken voor de volgehouden inspanningen om dit mogelijk te maken!

Graag geef ik de gekende, zo noodzakelijke beschermende maatregelen nog eens mee op een rijtje:

  • Dragen van een chirurgisch mondmasker binnen WZC Ter Meeren
  • Handhygiëne
  • Voldoende afstand bewaren en bewaken van 5 meter
  • Voldoende ventilatie

Indien je symptomen van een infectieziekte hebt vragen we je om je bezoek uit te stellen.

Solidair en met respect,

Eddy Devolder